Zvezda možda neće igrati Kup Radivoja Koraća: "Hitno kaznite Partizan"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 24.01.2023.
12:22
Izvor: Sportske.net

Najnovije saopštenje.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda neće imati svoje predstavnike na današnjem žrebu za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća koji se odigrava u Nišu.

Zvanično saopštenje usledilo je neposredno pred žrebanje koje je na programu u 13.00 u Beogradu.

"Crvena zvezda obaveštava javnost da neće imati predstavnike na žrebanju parova završnice Kupa Radivoja Koraća koje će se održati u utorak u Beogradu.

Takođe, klub će do početka završnog turnira kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15. do 18. februara 2023. doneti defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine.

Crvena zvezda ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava Statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022. godine, bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja!

Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju.

Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“, Crvena zvezda bi treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo?

Crvena zvezda je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije.

Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvek zahvalni, međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronskoj sednici“ UO u decembru 2022) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! Crvena zvezda zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje Statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već nije!

Posle svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati Crvena zvezda ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom", stoji u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke