Zvezda može i bez Argentinaca, utakmica karijere Nikole Ivanovića!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 24.04.2023.
19:51
Izvor: Sportske.net

Slavlje crveno-belih u Ljubljani.

AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Filip Barbalic/alesfevzer.com
AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Filip Barbalic/alesfevzer.com

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju u Ljubljani sa 84:70 i tako u pobedničkom ritmu  završili "regularni" deo AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli su u odloženoj utamici trećeg kola regionalnog šampionata igrali bez tadnema Argentinaca Luke Vildoze i Fakunda Kampaca koji nisu bili u sastavu akteulnog šampiona u terminu kada je ovaj meč prvobitno trebalo da bude odigran.

To nije smetalo ekipi Duška Ivanovića jer je sjajnu partiju večeras pružio Nikola Ivanović koji je ubacio čak 29 poena, što mu je rekord karijere u AdmiralBet ABA ligi.

Pored Ivanovića, dvocifreni su bili Ognjen Dobrić i Filip Petrušev sa 12, dok je Luka Mitrović ubacio 10 poena.

Amar Alibegović upisao je 11 poena za domaćina.

Fantastično su gosti iz Beograda započeli utakmicu i vodili sa ogromnih 17:0 posle šest minuta igre koševima samo dvojice igrača, Ivanović je ubacio 10, a Petrušev sedam poena. Tek je Alibegović poenterski pokrenuo domaćina, a do kraja prve četvrtine gosti su nošeni raspoloženim Dragićem. uspeli da stignu i do jednocifrenog minusa (10:19).

Dobrić je pogodio foluter na startu druge deonice i postao tek treći igrač Zvezde koji se upisao u listu strelaca. Ipak, Cedevita Olimpija je pronašla rešenja u napadu, a seriju 10:0 domaćih kreirali su Matković i Omić, te je ekipa iz Ljubljane prišla na samo dva poena zaostatka (28:30). Tada se "probudio" Nedović, a za njim i kapiten Branko Lazić. Oni su uz pomoć konstantno odličnog večeras Ivanovića vratili dvocifrenu prednost gostima, a Zvezda na poluvreme otišla sa pristojnih "+13" (43:30).

Tamo gde je stao, nastavio je Ivanović u drugom poluvremenu i potpuno dominirao parketom "Stožica". Uspeo je crnogorski plejmejker da razigra i centarsku liniju, te su mu se poenterski priključili Mitrović i Petrušev, a Zvezda u finišu treće deonice imala +16" (62:48) posle nove trojke Ivanovića koji je nakon 30 minuta igre imao čak 25 poena.

Početkom četvrte četvrtine gosti su ponovo imali maksimlanih +17 (69:52) posle trojke Dobrića, a ta prednost je dodatno narasla nakon polaganja Martina. Tada je utakmica već bila rešena. Zvezda je rutinski sačuvala stečenu prednost i slavila pred odlučujuće bitke u plej-ofu, a Nikola Ivanović odigrao najefikasniji meč u crveno-belom dresu.

Tako je Crvene zvezda završila ligaški deo takmičenja na drugom, a Cedevita Olimpija na četvrtom mestu.

Plej-of AdmiralBet ABA lige počinje u petak 28. aprila. Protivnik Crvenoj zvezdi biće Zadar, dok će Cedevita Olimpija igrati protiv FMP Železnika.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke