Zvezda nadskakala Splićane, Šorter uzalud pretio šampionu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.01.2022.
20:47
Izvor: Sportske.net

Znatno veći broj ofanzivnih skokova nadomestio je Zvezdino loše veče u šutu za tri poena.

AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka
AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka

Povezane vesti

U poslednjoj večerašnjoj utakmici 14. kola AdmiralBet ABA lige, Crvena zvezda je kao gost savladala ekipu Splita rezultatom 66:62.

Crveno-beli su se tako učvrstili na prvom mestu na tabeli sa 13 pobeda i jednim porazom, a Splićani su ostali na dnu tabele sa samo dve pobede i čak 12 poraza.

Pred početak ovog meča stigla je informacija da je Nikola Kalinić pozitivan na koronavirus, pa ni on nije mogao da pomogne ekipi, uz odranije povređenog Davidovca, a dobra vest za crveno-bele je da se Ognjen Dobrić oporavio i večeras je nastupio u Splitu.

Splićani su se, izuzev u prvih par minuta, do kraja prve četvrtine prilično mučili da nađu rešenje za čvrstu Zvezdinu odbranu, ali ni gosti nisu briljirali u napadu. Bilo je dosta promašaja na obe strane, ali kvalitet je ipak na strani Zvezde koja je posle deset minuta igre vodila sa 16:9.

Početkom druge deonice glavnu ulogu je preuzeo kapiten Crvene zvezde Branko Lazić sa sedam poena u nizu posle čega je Zvezda povela sa 23:11, ali Splićani se nisu predavali. Novu nadu domaćima dao je nešto kasnije Amerikanac Šorter koji je vezao dve trojke i smanjio prednost Beograđana na 27:21.

Zvezda je uzvratila preko raspoloženog Stefana Lazarevića, poentirao je potom i Cirbes i Zvezda je nakratko vratila dvocifrenu prednost, ali je na poluvreme odnela sedam poena viška - 34:27.

Poenima Ukića i Runjića, Splićani početkom treće deonice prilaze na samo dva poena razlike, 37:35, uzvratili su Lazić i Kuzmić, ali kod domaćih je sve raspoloženiji u napadu bio Runjić, uz već pomenutog Šortera.

Šut za tri poena večeras nije služio crveno-bele, ali su zato bili znatno bolji u skoku /37:25/, pa su uspevali da održavaju blagu rezultatsku prednost i tokom drugog poluvremena.

Na dva i po minuta pre kraja, Šenon Šorter novom trojkom vraća rezultatsku neizvesnost, smanjio je na 58:55, ali ekspresno uzvraća Nikola Ivanović istom merom.

Šorter je u ekipi Splita potpuno preuzeo odgovornost u napadu u finišu meča, pogodio je još jedan težak šut kojim su domaći prišli na 61:57 na ulasku u poslednja dva minuta igre.

Posle tajm-auta, proradio je i Dobrićev šut za tri poena, čime je pitanje pobednika definitivno bilo rešeno.

Nikola Ivanović je sa 11 poena bio najefikasniji u Zvezdi, Eron Vajt je upisao 10 poena i sedam skokova, a Lazić i Lazarević po devet.

Kod Splićana, Šorter 24, Runjić 13 postignutih poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke