Zvezda najbolja kad je najvažnije, ''čelična odbrana'' i sjajni Lojd zaustavili Igose!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.05.2021.
20:16
Izvor: Sportske.net

Tri četvrtine se vodila ravnopravna borba, a onda je Zvezda dodala gas...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige, Crvena zvezda je večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' savladala Igokeu rezultatom 76:61, povela sa 1:0 u pobedama i stigla na prag plasmana u finale.

Baš kao i nedavno u ligaškom delu takmičenja, Igokea je pružila odličan otpor favorizovanom domaćinu. Tokom prvog poluvremena tim Dragana Bajića bio je ravnopravan na terenu, šut za tri poena je odlično služio igrače Igokee, a pod košem je odličnu partiju prikazao i Nikola Jovanović, pa je na poluvremenu Igokea vodila sa 42:39.

Ravnopravna borba nastavila se i početkom treće deonice, tokom koje je kasnije Zvezdin kapiten Branko Lazić pogodio tri važne trojke. Uzvraćali su i gosti, bilo je i dalje rezultatski neizvesno, sve do ulaska u poslednju četvrtinu.

Tada je Zvezda zaigrala čvršće u odbrani, nekoliko minuta su gosti bili bez koša, što je na drugoj strani koristio sve efikasniji Lojd. Kada je na oko četiri minuta do kraja Lojd pogodio trojku za 71:60, postalo je jasno da će gosti teško moći da uzvrate.

Zvezda nije dozvolila da joj ova prednost bude ugrožena, nastavila je sa agresivnom igrom u odbrani, kojom su domaći naterali na greške i iznuđena rešenja u napadu Igokee.

Na dva minuta do kraja, sjajni Lojd je pogodio za 76:61 i od tada se samo postavljalo pitanje kojom razlikom će crveno-beli dobiti ovaj meč.

Džordan Lojd na kraju najefikasniji u Zvezdi sa 21 poenom, Volden je upisao 13, a Dobrić 12, uz devet skokova. U Igokei jedini dvocifren Edin Atić sa 15 poena, Jovanović devet poena i pet skokova, a u drugom poluvremenu potpuno su neutralisani Klemons i Karmajkl.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke