Zvezda neće imati 12 igrača za Kup u Nišu?!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.02.2024.
23:25
Izvor: Sportske.net

Posle večerašnje izjave trenera Sferopulosa, ova tema je postala aktuelna.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle najnovijeg poraza od Žalgirisa (91:93), Crvena zvezda je ostala sa minimalnim šansama za plasman u Top 10 Evrolige, na osam kola pre kraja.

Akcenat se sada stavlja na borbu za prvi trofej u sezoni, krajem naredne nedelje u Nišu, gde će se igrati završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Međutim, s obzirom da je večerastrener Joanis Sferopulos izjavio da su zbog povreda i Miloš Teodosić i Branko Lazić pod znakom pitanja za nastup u Nišu, postavlja se pitanje da li će Zvezda imati 12 igrača na koje bi grčki stručnjak mogao da računa u Kupu Koraća.

Podsetimo, posle dolaska Treja Tompkinsa, Zvezda ima ukupno 16 igrača, ali je Nikola Topić odranije povređen, a sada su na toj listi i Teodosić i Lazić.

Dodatni problem je što su to sve domaći igrači, a u Kupu važi ograničenje broja stranaca, pa Sferopulos mora da se odrekne usluga i još četvorice stranaca!

Tompkins je tek došao, pa nije realno da zaigra u Nišu, a s obzirom na dosadašnju minutažu i ulogu u timu, za očekivati je da bi prekobrojni stranci mogli da, uz Tompkinsa, budu i Gilespi, Smart i Tobi.

Dakle, ako se Lazić, Teodosić ili možda Topić ne oporave do Kupa, Zvezda će u Nišu nastupiti bez trojice domaćih igrača i četvorice stranaca, odnosno bez sedmorice od ukupno 16 igrača!

U toj najgoroj opciji, Sferopulosu bi na raspolaganju bila samo devetorica igrača - Jago, Hanga, Bolomboj, Gedraitis, Davidovac, Mitrović, Lazarević, Ilić, Nedović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke