Zvezda nemilosrdna prema FMP-u - ''Plus 33'' u ''Areni''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.01.2024.
19:41
Izvor: Sportske.net

Zvezda nije dozvolila neizvesnost protiv ekipe iz Železnika.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Pred 3.894 gledalaca u beogradskoj ''Štark areni'', košarkaši Crvene zvezde večeras su savladali ekipu FMP-a rezultatom 87:54, u utakmici 17. kola AdmiralBet ABA lige.

Kao i na svim ostalim utakmicama ovog kola, odata je pošta iznenada preminulom srpskom treneru i nekadašnjem reprezentativcu Dejanu Milojeviću. 

Zvezda je od samog početka meča stavila gostima do znanja da večeras ne mogu da se nadaju iznenađenju. Rokas Gedraitis je brzo stigao do dve pogođene trojke, nedugo zatim je i Lazić pogodio svoju prvu i Zvezda je lako stekla prvu dvocifrenu prednost - 15:4.

Ni tajm-aut nije pomogao gostima da prekinu taj Zvezdin početni nalet. Branko Lazić je ušao u svoju šutersku seriju, Zvezda je stigla do vođstva od 22:6, a Lazić je već imao 10 poena na svom kontu.

U drugih deset minuta igre se ušlo rezultatom 24:10, a onda počinje period nešto bolje igre FMP-a koji je počeo polako da topi svoj rezultatski minus. Razigrali su se Foster, Roberts, pa onda i Subotić i tim iz Železnika je prišao na samo četiri poena razlike - 35:31.

Međutim, Zvezda se brzo trgla posle te kraće krize u igri, Lazić je pogodio svoju treću trojku, stigao do 13. poena, a do kraja druge četvrtine pogađali su i Jago i Davidovac van linije 6.75 metara, pa je na poluvremenu Zvezda opet imala ubedljivu prednost - 46:32.

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Treću četvrtinu obeležio je sve bolji Jago, koji ne samo da je pretekao Lazića po broju poena, nego je i odlično razigravao ekipu, pa je već u ovoj deonici meča imao ''dabl-dabl'' učinak posle svoje desete asistencije.

Početkom četvrte četvrtine Zvezda je stigla i do ''plus 20'', kada je na semaforu pisalo 66:46 i sve je tada bilo jasno što se pobednika ovog meča tiče.

Ono što su navijači Crvene zvezde priželjkivali do kraja je da se i novajlija Džavonte Smart što više razigra, pa ih je posebno obradovala njegova trojka posle akcije sa Jagom za vođstvo od 76:50 na ulasku u poslednja četiri minuta ovog meča.

Reagovao je trener FMP-a Stevan Mijović tajm-autom, ali nije vredelo, Zvezda je nastavila svoju seriju, pa je novim poenima Smarta stigla i do ''plus 33'' - 83:50.

Na kraju, Jago i Lazić najefikasniji u Zvezdi sa po 17 poena, a brazilski plej je dodao i 14 asistencija i pet skokova. Mitrović je upisao 12, a Smart je odličnom igrom u poslednjoj četvrtini stigao do 13 postignutih poena (trojke 3/8).

U FMP-u najefikasniji Subotić sa 14 postignutih poena.

Posle ovakvog epiloga, Zvezda na prvom mestu sada ima skor 15-2, a FMP je na dvanaestoj poziciji sa pet pobeda i 12 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke