Zvezda nemilosrdna u Železniku, crveno-beli u finalu AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 27.05.2024.
19:49
Izvor: Sportske.net

Čeka se rival u borbi za pehar.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije.

Crveno-beli su večeras kao gosti savladali FMP u Železniku sa 98:75 i sa 2:0 u polufinalnoj seriji stigli do nove borbe za šampionski pehar koji je u njihovom vlasništvu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je bek FMP-a Jovan Novak sa 26 poena, ali je Zvezda timski bila mnogo bolja, a posebno su se istakli Nemanja Nedović koji je postigao 17 i Jago dos Santos strelac 16 poena.

Protivnik Zvezdi u finalu biće bolji iz druge polufinalne serije u kojoj se sastaki Partizan i Mega, a crno-beli vode sa 1:0 u pobedama.

Od samog starta utakmice Zvezda je pokazala ko će se večeras pitati u Železniku.

Maestralno je meč u „FMP areni“ započeo najkorisniji igrač finala AdmiralBet ABA lige plejmejker gostiju Jago dos Santos, pogodio tri trojke, a njegov tim već na polovini prve deonice vodio sa osetnih 17:5.

Do kraja prvog perioda domaći su uhvatili kakav-takav napadački ritam zahvaljujući Jovanu Novaku i Maticu Rebecu, pa je aktuelni šampion posle prvih 10 minuta igre vodio sa 23:12.

Ono što je Jago uradio u prvoj ponovio je Nemanja Nedović u drugoj četvrtini. Pogodio je Zvezdin bek tri šuta van linije 6.75 i odveo Zvezdu na preko 20 poena prednosti (38:16).

Imali su gosti u finišu prvog dela maksimalnih „+23“ (50:27), ali je Šaranović pogodio i okruglih 20 razlike pre odlaska na veliki odmor.

Na početku drugog poluvremena FMP jse spustio na ispod 20 poena razlike (55:36), da bi Jago svojom četvrtom trojkom večeras zaustavio mali nalet domaćina. Imao je Novak svoje sjajno šutersko veče na drugoj strani i nadmašio Brazilca sa pet pogođenih trojki kojima su „panteri“ došli na „-16“ (43:59).

U završnici treće deonice Zvezda je na pogon Luke Mitrovića iz reketa sačuvala dvocifrenu prednost, ali se FMP primakao na 72:58.

Uspeo je FMP da na startu poslednje deonice košem Kuzmića dođe na zaostatak od 11 poena razlike (61:72), ali je odmah usledila serija gostiju do 8:0 kojom je utakmice i defnitivno prelomljena.

Do kraja meča ekipa Janisa Sferopulosa rutinski je privela meč kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke