Zvezda nepobediva za Partizan pred svojom publikom - Može li večeras to da se promeni?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 06.06.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Očekuje nas spektakl u petom meču finalne serije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Cela sezona u AdmiralBet ABA ligi stala je u jednu utakmicu. Majstorica će odlučiti pobedika regionalnog takmičenja i učesnika Evrolige u narednoj sezoni.

"Crveno-beli" su bili bolji u prve dve utakmice finala pred svojim navijačima i tako iskoristili prednost domaćeg terena ostvarenu kroz regularni deo sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Nije se predao Partizan, uspeli su igrači Željka Obradovića da trijumfuju u neizvesnoj trećoj utakmici, da bi prrošlog petka deklasirali večitog rivala i došli do izjednačenja u finalnoj seriji.

Večeras od 20.00 igraće se peta, odlučujuća utakmica, a domaći teren imaće Crvena zvezda.

Iako oba večita rivala svoje utakmice igraju u hali "Aleksandar Nikolić" velika je razlika kada halu napune navijači nominalnog domaćina.

Biće i večeras smanjen kapacitet hale, ali će Zvezda imati veliku podršku sa tribina i upravo to bi moglo da napravi razliku korist ekipe Dejana Radonjića.

Tradicija kaže da je Crvena zvezda neporažena od Partizana pred svojom publikom punih sedam godina!

"Crno-beli" su poslednji put "utišali" Zvezdinu publiku u drugoj utakmici čuvene polufinalne serije AdmiralBet ABA lige 2015. i tako izjednačili na 1:1 u pobedama, na njihovu žalost Zvezda je dobila oba meča pred "Grobarima" i plasirala se u Evroligu.

Nakon tog poraza Zvezda je vezala čak 11 pobeda protiv večitog rivala kada je imala pomoć svog "šestog igrača".

Večeras je u centru pažnje ljubitelja košarke "majstorica" u finalu AdmiralBet ABA lige, Crvena zvezda je domaćin protiv Partizana. Proverite kvote na AdmiralBet, mi bismo probali više od 153.5 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke