Sad je definitivno, u Partizanu igra najbolji centar Evrolige!

Autor: Lazar Nikolić
subota 28.01.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Fantastična sezona za francuskog centra.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ako je negde Partizan napravio prednost na prethodnom "večitom" derbiju bile su to centarske pozicije. 

Zek Ledej i Matijas Lesor odneli su prevagu u odnosu na Luku Mitrovića i Filipa Petruševa i uz Dantea Egzuma Partizanu trasirali put do prve pobede pred Zvezdinim navijačima još od 2016. godine.

Ako su Ledejevih 20 poena i indeks korisnosti 22 bili iznenađenje, još jedna sjajna partija francuskog centra Matijasaa Lesora koji je ubacio 13 poena uz osam skokova za indeks korisnosti 19 nikoga nije iznenadila.

Navikli smo da sjajni Francuz pravi razliku, a njegova statistika u dosadašnjem toku Evrolige je impresivna.

Naime, Lesor je na svakoj utakmici imao dvocifren indeks korisnosti i trenutno je drugi najkorisniji igrač u Evroligi, jedini centar u prvih pet.

Lesorova najgora partija u sezoni bila je protiv Reala u Madridu, kada je za 16 minuta na parketu ubacio osam poena, imao tri skoka i indeks korisnosti 10.

Na čak 10 utakmica Lesorov indeks korisnosti bio je veći od 20, a dva puta je impresivni centar Partizana prebacio 30 indeksnih poena. U drugom kolu imao protiv Baskonije u gostima imao je indeks korisnosti 34, a najbolju paritju pružio je protiv Valensije u "Areni" kada je stigao do 37 indeksnih poena, ali je Partizan oba meča izgubio.

Tako, posle velikog uzorka od 21 odigrane utakmice Lesor ima prosečan indeks korisnosti 20.8, a ispred njega samo je košarkaš OIimpijakosa Saša Vezenkov sa prosekom od 23.2. Partizanovom centru u leđa gleda Vaslilije Micić sa 20.1 indeksnim poenom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke