Zvezda - Od petorice odsutnih stranaca, jedan se konačno vraća u tim!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.02.2021.
17:11
Izvor: Sportske.net, Beta

Zvezda će biti nešto jača u odnosu na prethodne mečeve.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegovu ekipu, koja je i dalje oslabljena, čeka teška utakmica protiv Baskonije u Evroligi.

"Ekipa Baskonije u borbi za Top osam, s obzirom da ima još dovoljno vremena do kraja ligaškog dela, traže svoju šansu, a po igrama koje su prikazali sigurno pripadaju borbi za samu završnicu. Ekipa koja je u odličnom statusu, poslednje tri utakmice su dobili, svaku ubedljivije od prethodne (Žalgiris, Real u Madridu i Himki u Moskvi). Svesni smo da nas očekuje dobra ekipa sa velikim kvalitetom i težak meč", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u petak od 19 časova u Španiji protiv Baskonije, utakmicu 26. kola Evrolige.

Trener crveno-belih najavio je da će Kori Volden biti u ekipi.

"Još jedno teško gostovanje, još jedan težak meč u okolnostima u kojima se i dalje nalazimo. Volden je tu sa nama i pomoći će nam makar da provede malo vremena na terenu. Videćemo koliko će doprineti, ali to u ovom trenutku nije prioritet, važno je da je sa nama, sačekaćemo neko vreme da dodje do nivoa koji nam je potreban", naveo je Radonjić.

U beogradskom timu ponovo neće biti Lengstona Hola, Duopa Rita, Lendrija Noka i Hoakima Koloma.

Košarkaši Zvezde su u četvrtak trenirali u Beogradu, a put u Vitoriju planiran je na dan utakmice. Ekipa će se vratiti u Beograd odmah po završetku utakmice.

U prvom delu sezone u Beogradu Zvezda je pobedila 90:73.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da je Baskonija u dobroj formi i da je svaka utakmica u Vitoriji teška, ali da očekuje napredak u igri crveno-belih.

"Očekujem da napravimo iskorak, vraća nam se Kori Volden koji neće moći u punoj meri da nam pomogne, potrebno je vreme. Očekujem svakako napredak u našoj igri, bez obzira što nismo imali mnogo vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Odlazimo u Vitoriju sa željom da odigramo dobro, jači za tog jednog igrača i u tom delu očekujem iskorak", naveo je Lazić.

Posle 25 utakmica u Evroligi Zvezda je pretposlednja, 17. na tabeli sa sedam pobeda i 18 poraza, a Baskonija zauzima 11. mesto sa 12 pobeda i 13 poraza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke