Zvezda odbranila trofej i pokazala koliko je Partizan daleko od Evrolige

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.02.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Finale bez trunke neizvesnosti.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde u velikom stilu odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća. Tim Dejana Radonjića je najpre u četvrtfinalu savladao Radnički iz Kragujevca sa 103:59, u polufinalu Megu sa 72:53, a večeras u finalu Zvezda je deklasirala i Partizan rezultatom 85:68.

Pred punim tribinama niškog ''Čaira'',  i jedni i drugi su nervozno počeli utakmicu, dugo se nije menjao početni rezultat, ali onda je Nejt Volters pokrenuo Zvezdinu seriju koju je nastavio Kalinić, pa Holins i Zvezda je vrlo brzo stigla do ubedljivog vođstva - 10:0.

Čekao se odgovor Partizana, crno-beli su prve poene postigli tek posle četiri i po minuta igre, a na krilima Kevina Pantera koji je vezao dve trojke tim Željka Obradovića smanjuje i na 13:11.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je reagovao uvođenjem Stefana Markovića koji odmah vezuje svojih pet poena i Zvezda ponovo odlazi na ubedljiviju prednost.

U drugu četvrtinu Zvezda je ušla vođstvom 20:13, a utisak je da je ova utakmica rešena već u drugom kvartalu. Zvezda je dominirala i u skoku, i u šutu iz igre, Partizan je samo na mahove uspevao da uzvrati, ali Stefan Marković je večeras buio sjajan, usledila je nova njegova serija i Zvezda je već imala 16 poena razlike - 36:20.

Ni tu se crveno-beli nisu zaustavljali, u finišu prvog poluvremena istakli su se i Kuzmić i Ivanović, pa se na odmor otišlo vođstvom Crvene zvezde od 49:28.

Početkom drugog poluvrenena Zvezda je stigla i do ''plus 24'', povela je sa 54:30, posle čega je Dalas Mur pokrenuo crno-bele koji posle poena Ledeja smanjuju razliku na 17 poena u korist crveno-belih - 57:40.

Ali, kao i u prvom poluvremenu je to bio samo još jedan prekratak bljesak Partizana, Zvezda nije dozvoljavala rivalu da se dodatno približi i rutinski je održavala ubedljivo vođstvo.

Panter je sve do ulaska u finiš bio potpuno neutralisan posle pomenute dve trojke u uvodnom delu meča, izuzev donekle Mura i Lesora crno-beli nisu imali raspoloženog igrača, a istovremeno nisu znali odakle im preti veća opasnost sa druge strane.

Zvezda je u poslednju četvrtinu ušla bez isključenog trenera Dejana Radonjića kome je dosuđena druga tehnička greška, ali ni to nije poremetilo crveno-bele koji su do kraja držali Partizan na ''bezbednoj udaljenosti''. Postavljalo se samo pitanje kojim rezultatom će Zvezda dobiti ovaj meč.

Na kraju, Kalinić najefikasniji u Crvenoj zvezdi sa 18 poena, Holins je upisao 15, Volters 14, Marković 13. U Partizanu Lesor 19 poena, Panter 14, Mur 11, Ledej 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke