Zvezda opet pobedila, rekord je oboren!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.12.2014.
22:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od večeras su rekorderi ABA lige po broju uzastonih pobeda u ovom takmičenju. Ekipa Dejana Radonjića slavila i u Skoplju, što joj je 13. trijumf u isto toliko odigranih mečeva ove sezone u regionalnoj ligi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 13. kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde Telekom su večeras u Skoplju savladali domaći MZT rezultatom 79-76.

Zvezda je tako ostala jedina ekipa sa stopostotnim ulčinkom, dok su Skopljanci pretrpeli i deveti poraz i ostali pri dnu tabele.

Pobeda Zvezde je mogla da bude mnogo ubedljivija, da su crveno-beli odigrali čitav meč u ritmu iz prvog poluvremena, kada su bili dominantni na terenu.

Prednost gostiju je tokom prve dve četvrtine konstantno rasla, MZT nije imao rešenja da zaustavi pravu kanonadu crveno-belih, pa se na poluvreme otišlo vođstvom Zvezde rezultatom 55-35!

Činilo se da će Zvezda rutinski privesti posao kraju, ali su se Beograđani i previše opustili u nastavku, što domaći koriste i malo po malo, tope prednost crveno-belih, da bi na pet minuta pre kraja meča, prešli i u vođstvo - 64:63!

Ali, Zvezda je munjevito uzvratila sa dva vezana pogotka, preko Mitrovića i Blažiča, ponovo vratila vođstvo i do kraja nije dozvolila domaćinu da ugrozi njen zasluženi trijumf.

Maik Cirbes je večeras bio najefikasniji u Zvezdi sa 13 poena, a Vilijams i Mitrović su upisali po 12.

U MZT-u najzapaženiji bivši igrači Crvene zvezde - Aleksandar Cvetković sa 19 i Predrag Samardžiski sa 17 poena.

ABA liga se nastavlja već u utorak, mečevima 15. kola, a ekipa Crvene zvezde Telekom će svoj meč igrati u sredu, kada gostuje Levskom u Sofiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke