Zvezda opet prokockala pobedu

Autor: Darko Mitrović
subota 23.09.2023.
17:38
Izvor: Sportske.net

Poslednje mesto na turniru u Nikoziji.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dan posle dramatičnog dvoboja sa Makabijem i minimalnog poraza posle dva produžetka, Crvena zvezda se danas u borbi za treće mesto na turniru na Kipru sastala sa ekipom Žalgirisa i - doživela još jedan minimalan poraz.

Ovoga puta, bilo je 85:84 za Žalgiris, pa je Zvezda zauzela posldnje mesto na turniru u Nikoziji, gde će se u finalu boriti Olimpijakos i Žalgiris.

Bilo je dosta osilacija u igri obeju ekipa, rezultatskih serija i preokreta.

Predvođena raspoloženim Tobijem, Crvena zvezda je odlično odigrala prvu četvrtinu u kojoj je brzo stekla desetak poena prednosti i izgledalo je da ima potpunu kontrolu dešavanja na terenu. 

Ali, sve se promenilo od početka druge četvrtine, kada su košarkaši Žalgirisa 'probili led'' u šutu za tri poena, počele su da se ređaju njihove trojke, a Zvezdina prednost se istopila, da bi pred kraj poluvremena Ulanovas svojom trojkom pogodio za vođstvo Žalgirisa 41:37.

Loš Zvezdin ritam nastavio se i od početka treće četvrtine, kada je Žalgiris stigao i do deset poena prednosti - 58:48. Reagovao je Duško Ivanović tajm-autom, ali nedugo zatim Mitru-Long pogađa trojku preko Bolomboja za ''plus 12'' - 63:51.

Na ulasku u poslednja dva minuta igre trećeg kvartala, Žalgiris stiže i do 15 poena prednosti i tek tada smo videli konkretniju reakciju Crvene zvezde posle zakucavanja Tobija, pa trojke Nedovića i crveno-beli prilaze na 69:60.

Usledila je još jedna dobra odbrana, a onda i faul nad Gedraitisom koji sa linije penala na kraju treće četvrtine pogađa za 69:62.

Početkom poslednje deonice lepa skcija Nedovića i Ilića koji zakucava za 71:66 i Zvezda se rezultatski potpuno vratila u igru.

Ni tajm-aut nije pomogao Žalgirisu, jer i Tobi pogađa trojku za 71:69, posle još jedne asistencije Nedovića.

Sa linije penala Žalgiris prekida ovu Zvezdinu seriju, ali Rokas Gedraitis na drugoj strani iz kornera pogađa novu trojku za 73:72. 

Ubrzo je Zvezda i povela sa linije penala, napad Žalgirisa je potpuno stao u ovoj deonici, a Nemanja Nedović dominira i njegovim poenima Zvezda je povela sa 79:76 na tri i po minuta pre kraja.

Posle tajm-auta trenera Maksvitisa, Žalgiris trojkom Lekavičijusa prilazi na 82:81, a Gedraitis je na 24 sekunde pre kraja imao priliku da reši meč, ali je promašio šut za tri poena.

Usledio je napad Žalgirisa, poeni Lekavičijusa uz faul i litvanski tim je poveo sa 85:84!

Zvezdi je ostao poslednji napad, ali pre toga je trener Ivanović reagovao tajm-autom. Uz zvuk sirene je pokušao Jago Mateuš, ali promašio je ceo obruč i Zvezda je doživela još jedan poraz.

Gedraitis je sa 19 poena bio najefikasniji u Zvezdi, Tobi je upisao 18, a Nedović se zaustavio na 13 poena. Na drugoj strani, 16 poena Ulanovasa, 12 Butkevičijusa u ekipi Žalgirisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke