Zvezda oštećena protiv Barselone!

Autor: Nemanja Janošev
subota 19.10.2024.
13:44
Izvor: Sportske.net

Tako tvrdi Tod Vornik.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde oštećeni su u dva navrata protiv Barselone, tvrdi bivši izraelski sudija Tod Vornik za "BasketNews".

Crvena zvezda je poražena u sinoćnjem duelu protiv katalonskog tima u vrlo neizvesnom duelu koji je okončan nakon produžetka 94:98. Bio je to prvi poraz ekipe Janisa Sferopulosa ove sezone, ali u završnici koja je potrajala bilo je nekoliko diskutabilnih odluka. Mnoge nisu bile jasne ni samim akterima duela, a kamoli ne navijačima.

"Tod Vornik je ukazao na grešku sudija pri rezultatu 82:81 kada je Crvena zvezda imala poen prednosti. Naime, nije dosuđen očigledan faul Džabari Parkeru nad Džoelom Bolombojem pre nego što je dosuđena takozvana “mrtva lopta”.

U tom trenutku semafor je pokazivao 20 sekundi i nakon što je Crvena zvezda posle podbacivanja osvojila loptu, za prenos na protivničku polovinu imali su samo četiri sekunde. Jago dos Santos to nije uradio, ali sudijski trio to nije primetio sve do reakcije Đoana Penjaroje koji je dobio tehničku grešku. Potom su arbitri gledali snimak, ali praktično su doneli odluku da ostane tehnička greška dosuđena treneru Barselone, ali je posed posle slobodnog bacanja pripao Kataloncima.

Kako se navodi u izveštaju Toda Vornika, ta situacija prema pravilniku FIBA, ali i Evrolige ne može se gledati osim u slučaju kraja četvrtine ili utakmice, a u ovom slučaju kraj četvrtine je bio blizu (14,9 sekundi), ali svakako nije situacija koja bi mogla da se gleda na zahtev trenera", prenosi "BasketballSphere".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke