Zvezda osvojila Pirej, ima nade za Top 8!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.01.2022.
21:47
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli prekinuli niz od tri poraza u Evroligi i vratili se u trku za plasman među osam najboljih.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

U uzbudljivoj utakmici 23. kola Evrolige, Crvena zvezda je večeras u Pireju savladala domaći Olimpijakos rezultatom 76:72.

Ovo je Zvezdina osma pobeda uz 12 poraza, pa imajući u vidu i večerašnji poraz Efesa u Sankt Petersburgu, srpski evroligaš se vratio na dve pobede zaostatka za mestom koje vodi u Top 8, s obzirom da Efes na osmom mestu ima skor 10-11, uz utakmicu više.

Zvezda je i večeras bila bez Dejana Davidovca, ekipa i dalje traži pravu formu posle pauze zbog epidemije koronavirusa u timu, ali je ovoga puta znatno veće kadrovske probleme imao Olimpijakos, koji je večeras nastupio bez Jorgosa Printezisa, Šeka Mekisika i Kostasa Papanikolaua, dok je Hasan Martin nedovoljno spreman ušao u utakmicu.

Zvezda je dobro započela utakmicu, pre svih Ognjen Dobrić, pa i Volters i Zvezda je uspela tokom prve četvrtine da povde sa deset poena razlike - 20:10.

Usledila je snažna reakcija domaćeg tima, u čijim je redovima najraspoloženiji  bio Saša Vezenkov koji je pravio najviše problema odbrani Beograđana. Olimpijakos je do pred kraj prve četvrtine serijom 11:0 uspeo da preokrene rezultat na 21:20, a početkom druge je već vodio sa 26:22.

Zvezda, ipak, nije dozvolila da taj pad u njenoj igri predugo traje, pa je vrlo brzo vratila prednost na svoju stranu trojkom Nikole Kalinića za 29:26.

Tim Dejana Radonjića je do kraja prvog poluvremena uspeo da zadrži blagu prednost i na odmor ode sa poenom prednosti - 37:36.

Nakratko je Olimpijakos uspeo da povede početkom trećeg kvartala, ali Zvezda je ponovo uspela da uzvrati i više nije dozvoljavala rivalu nove preokrete, iako je ta prednost gostiju uglavnom bila jednocifrena.
Početkom poslednje deonice Vezenkov promašuje šut za tri poena, Luka Mitrović kreće u kontru koju uspešno završava za 58:52, a sredinom poslednjeg kvartala Zvezda je stigla i do ''plus osam'' - 65:57.

Ipak, na tri i po minuta do kraja, Vezenkov svojim novim poenima smanjuje razliku na 66:65, pa je izgledalo da će Zvezda odigrati još jednu dramatičnu završnicu.

Trener Radonjić je reagovao tajm-autom u tim trenucima, uspeo je da stabilizuje ekipu koja poenima Kalinića, pa Vajta uspeva da održi, pa i uveća prednost na 70:67 na ulasku u poslednja dva minuta.

A onda, sjajna asistencija Kalinića za Luku Mitrovića pod košem domaćih i Zvezda je stigla do ''plus pet''. Mogla je ta razlika vrlo brzo kasnije da bude i veća, ali Vajt ne pogađa ''zicer''.

Ipak, sve veća nervoza bila je primetna u napadu domaćih, usledile su nove njihove greške, pa nova kontra Zvezde koju završava Dobrić zakucavanjem za 74:67 na 47 sekundi pre kraja i tada je već postalo jasno da Zvezda ovaj meč ne može da izgubi.

Dobrić sa 14 i Kalinić sa 12 poena bili su najefikasniji večeras u ekipi Crvene zvezde, a kod domaćih Vezenkov 20 i Slukas 16 poena.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke