Zvezda overila prvo mesto, Zadar lak zalogaj za crveno-bele

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 26.04.2021.
19:49
Izvor: Sportske.net

Domaćin bez šanse.

Zadar/Zvonko Kucelin
Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde na ubedljiv način overili su prvo mesto u regularnom delu ABA lige pošto su u poslednjem kolu zabeležili rutinsku pobedu na gostovanju Zadru 90:70.

Meč između srpskog i hrvatskog kluba je posle duže vremena odigran u legendarnim "Jazinama" zbog zauzetosti dvorane "Krešimir Ćosić".

Zvezda je krenula silovito poveviši sa 8:0 nakon trojki kapitena Branka Lazića i Dejana Davidovca.

Lazić se kako je četvrtina odmicala nije zaustavljao pa je postigao još jednu trojku kojom je doneo dvocifrenu razliku svom timu.

Već polovinom uvodne deonice Marko Simonović je sa tri iskorišćena slobodna bacanja doneo Zvezdi plus 15, a razlika je u ovom delu igre porasla i na 23.

U drugoj četvrtini Zadar je u nekoliko navrata uspeo da istopi razliku na minus 17, ali je to sve što su uradili do odlaska na odmor, koji su gosti iz Beograda rešili sa 19 poena prednosti.

Najefikasniji na poluvremenu bio je Džordan Lojd sa 12 poena, dok je Ognjen Dobrić ubacio jedan manje.

U trećoj četvrtini Lazić je nastavio sjajno trojkaško raspoloženje, ali je polovinom deonice Zadar smanjio na minus 14.

Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut, koji je urodio plodom nakon što je Duop Rit trojkom doneo crveno-belima plus 18 na ulasku u poslednju četvrtinu.

U poslednjoj deonici Zadar je ponovo pokazao znake života istopviši prednost gostiju na svega 13 poena razlike, ali je važnu trojku za goste pogodio Simonović.

Uprkos tome, pad u igri Zvezde je u završnim minutima meča bio očigledan, ali Zadrani nisu uspeli da spuste zaostatak na jednocifren broj.

Sve je bilo gotovo kada je Dobrić na nešto više od dva minuta do kraja pogodio trojku za plus 18.

Upravo je Dobrić sa Lojdom i Voldenom bio najefikasniji u Zvezdi sa po 16 poena, dok je u redovima poraženog tima najzapaženiji bio Karter sa 13.

Crveno-beli su tako obezbedili prvo mesto u polufinalu i eventualnom finalu ABA lige, a sa kim će igrati biće poznato nakon sutrašnjeg meča u kojem se sastaju Igokea i Mornar.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke