Zvezda pobila sve teorije protiv Reala

Autor: Nemanja Janošev
utorak 08.03.2022.
22:15
Izvor: Sportske.net

Na ovaj način je Zvezda slavila.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su ove večeri veliku pobedu nad Real Madridom, treću uzastopnu u Evroligi osvetivši se španskom timu za poraz u prvom delu sezone.

Sa mnogo uspona i padova, Crvena zvezda je ipak bila bolja od Reala koji je u evidentnoj krizi i sa četvrtim porazom u nizu pitanje posla Pabla Lasa je dovedeno u pitanje. Zvezda je znala da je čeka velika borba u reketu, Radonjić je isprva pokušavao sa Kuzmićem pokraj Tavaresa, ali centar sa Zelenortskih Ostrva je u prvom delu meča pod košem pokupio apsolutno sve.

Upisao je dabl-dabl učinak sa po 11 poena i skokova, ali to nije donelo njegovom timu pozitivan ishod. Zapravo, imao je svoj doprinos u tome da pobeda Crvena zvezde dobije još više na značaju.

Naime, ekipa Dejana Radonjića bila je bolja samo u dve od šest statističkih kolona i to je bila za nijansu uspešnija u šutu za tri poena (25 naspram 24.3 odsto) i u ukradenim loptama (devet naprema četiri). U svim ostalim parametrima Real je bio impozantan, a posebno po broju asistencija kojih je Real kreirao 20, a Zvezda svega sedam. Impozantan je bio broj skokova - Real je imao čak 42 skoka, od kojih su 14 bili ofanzivni, dok je šampion AdmiralBet ABA lige imao skoro pa duplo manje (24). Očekivalo se da će Real Madrid biti bolji u ovom statističkom parametru, ali ne i da će ostvariti toliko veliki broj skokova. Šutirali su bolje za dva poena (46.4 odsto spram Zvezdinih 42.1). "Kraljevski klub" je imao 90 odsto uspešnosti realizacije penala, a Zvezda 77.8.

Dakle, može se i protiv statistike, dokazao je tim Dejana Radonjića. Odigrali su hrabru utakmicu, pre svih Dejan Davidovac, Nejt Volters, Nikola Ivanović i Ostin Holins koji je briljirao u defanzivi sa čak četiri ukradene lopte.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke