Zvezda pokazala očnjake za ujedanje, ali Real je to

Autor: Nemanja Janošev
petak 21.10.2022.
22:44
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Evrope ipak prejak za Zvezdu za početak sezone 0-4.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u "Vicink centru" od Real Madrida sa 56:72 u okviru 4. kola Evrolige.

Da su pristup od završnice druge deonice imali i prethodno, Crvena zvezda prouzrokovala bi veće probleme Real Madridu. Ovako, crveno-beli će morati da se zadovolje samo time da su bili dostojan protivnik vicešampionu Evrope. 

Vladimir Jovanović se opredelio na petorku: Marković, Lazarević, Dobrić, Bentil i Raduljica. Prve poene, crveno-belima doneo je Ognjen Dobrić koji se posle prvog promašaja nije libio da pokuša ponovo i pogodi. Ali, Real je bio taj koji je diktirao tempo i vodio od samog početka. Zvezda je vrlo rano izašla iz bonusa, što je bio znak da su naučili lekciju iz prethodnog duela. U međuvremenu, debitovao je Luka Vildoza koji je isprva šutirao i solirao, što nije donelo apsolutno ništa ekipi. Real je to iskoristio bez većih problema.

Već tada je svima u crvenoj opremi bilo jasno da će morati da odigraju savršen meč ne bi li srušili kralja u njegovom dvoru. A, daleko je bilo od savršenog... Nepotrebni faulovi, nesigurnost i loša realizacija doveli su do toga da na tri minuta pre kraja prvog kvartala Real ima „+11“. I posle Realove serije od 8:0, usledila je trojka koju je postigao Džon Holand. No, to nije ništa drastično promenilo i Real je bez pola muke vodio.

Zvezdina igra se zasnivala na improvizaciji, nije bilo jasne ideje, čak iako je Jovanović koristio svih 12 momaka. Jedini koji je unosio kakvu-takvu energiju u tim bio je Džon Holand koji je pogađao spolja i bez ustručavanja kretao ka košu. Ali, to svakako nije bilo dovoljno da se napravi veći pomak ka rezultatu koji je kreirao protivnik. Međutim, pri ulasku u poslednja tri, četiri minuta prvog poluvremena, napad Reala je stao, potkrala se po koja izgubljena lopta, dve trojke Luke Vildoze i eto Zvezde na jednocifrenoj razlici. Posle zaostatka od 18 poena, Zvezda je proigrala i izgledala kao da može da se priključi svom protivniku.

„Sve zavisi samo od nas. To se vidi po rezultatu“, rekao je Džon Holand na poluvremenu i bio je u pravu.

Zvezda je sama sebe rano zbacila od aktivnog rezultata, ali se isto tako sama i vratila. Nakon početnih promašaja, Luka Vildoza je unosio sjajnu energiju i konkretizovao napade crveno-belih što je ubrzo potpuno unervozilo Real, a Zvezdu primaklo na svega posed razlike. Ali, kada više nisu igrali kao da nemaju šta da izgube, nove greške su se događale i Real je brzo napravio 7:0. Promašeno je nekoliko otvorenih trojki, dok je Real svoje napade koristio za novi skok na dvocifrenu razliku. Tada je Zvezda bila gotovo šest minuta bez ijednog poena!

Mnogo su se mučili igrači srpskog i regionalnog šampiona da poentiraju i rezultat je shodno tome još bio i dobar. I Real je upao u taj sporiji ritam, pa tako nije bilo potpunog potopa za Crvenu zvezdu. I tačno pet minuta pre kraja, Bentil je odličnom trojkom ponovo uneo nadu svom timu da mogu do čuda. Usledili su ubrzo poeni Hasana Martina i Zvezda je bila na pet poena zaostatka.

 Ipak, ubrzo je Real ponovo počeo da melje. Tavares, koji je dosta dobro branjen čitav meč, ušao je u seriju od 5:0, priključio mu se Džanan Musa i tu je bio kraj svakih nadanja.

Sve u svemu, Zvezda je, nakon što je uspostavljen kostur meča, pronašla svoj ritam i zahvaljujući dobroj odbrani najboljeg igrača Madriđana, te energiji Luke Vildoze i Bena Bentila, proigrala, ali nedovoljno za čudo.

Bentil je ponovo bio najbolji u timu Crvene zvezde. Ovog puta je ubacio 17 poena, Luka Vildoza je na debiju ubacio 10. Džanan Musa je meč okončao sa 13, 12 je dodao Gabrijel Dek.

Zvezda je posle četiri kola na dnu tabele sa skorom 0-4, dok je Real Madrid na 2-2.

 

 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke