Zvezda povela, Zlatibor bez mnogo šansi u "Pioniru"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 31.05.2021.
19:27
Izvor: Sportske.net

Vodi Zvezda, Radonjić sačuvao igrače sa velikom minutažom ove sezone.

Djordje Kostic/Starsport.rs ©
Djordje Kostic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda mts je uspela da slavi u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Super lige Srbije protiv Zlatibora u dvorani "Aleksandar Nikolić" rezultatom 74:56. 

Ekipa Dejana Radonjića je furiozno krenula u ovaj meč, poveli su sa 14:2, gosti sa svega 2 poena u prvih 5 minuta utakmice nisu imali mnogo šansi u prvoj deonici. 

Zvezda je bila u naletu, povela i sa 21:3, a gosti su preko Čabrila i Kutlešića nekako smanjili zaostatak. Posebno je bio impresivan poen u poslednjoj sekundi prve deonice kada je Kutlešić pogodio leđima okrenut ka košu. 

U nastavku daleko bolji Zlatibor, Zvezda je imala prazan hod i četvrtinu završila sa svega 14 poena, a gosti su u nekoliko situacija stigli do -10. 

Ipak, Zvezda zahvaljujući svojim mladim snagama stiže do +15 na poluvremenu ove utakmice. 

U nastavku bilo je novih trzaja Zlatibora, ali je sve to bilo nedovoljno za nešto više, Zvezda je jurišala ka prvoj pobedi u ovoj seriji i na kraju je zasluženo slavila. 

Pitanje pobednika je bilo rešeno u finišu treće četvrtine kada su trojke za Zvezdu pogađali Davidovac i Dobrić, potom dvojku i Jagodić-Kuridža. 

Poslednja deonica je bilo odrađivanje posla, Zvezda je održavala prednost i kao ogroman favorit ulazi u drugi meč koji je na programu već sutra u dvorani u Čajetini. 

Aleksa Radanov najefikasniji sa 12 poena, Dobrić je dodao 10, po 8 su imali Davidovac, Noko i Uskoković. Kod protivnika Protić 11, Kutlešić 10.

Inače, Zvezda je ovaj meč igrala bez Korija Voldena i Džordana Lojda. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke