Zvezda pregovara sa Nikolom Kalinićem, želi i Nikolu Jovića i ne samo njih!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 21.02.2024.
22:10
Izvor: Sportske.net

Čović pričao o planovima.

David Damnjanovic/Starsport
David Damnjanovic/Starsport

Povezane vesti

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović pričao je gostujući u podkastu "Luka i Kuzma" o planovima za narednu sezonu kada je reč o konstruisanju rostera.

Pričao je Čović u toku gostovanja o plati Šabaza Nejpira i njegovom odlasku, ali je zatim govorio o tome da je od početka krenulo ne baš najbolje i da je tada bio narušen odnos između portorikanskog pleja i tadašnjeg trenera Duška Ivanovića.

"Šabaz je pred dolazak javio da će kasniti pet dana. Duško, i ono malo kose mu je otpalo, na prednjem delu glave. Takva reakcija ... 'Ne, ne , ne, teramo ga odavde'. Šabaz je imao neke porodične probleme i zbog toga je kasnio. Zamolio sam da se odobri. Od tog momenta je Duško imao neki gard prema njemu.

Duško je zahtevan trener, jedan od najboljih koji je bio u Crvenoj zvezdi. Izvanredan čovek, obrazovan čovek. Čovek sa fakultetom, a nema ih baš mnogo. Moje nije bilo da donosim samo odluke koje se sviđaju svima. Nije Duško otišao zbog njega, kao što ni Bjelica nije otišao zbog Duška. Imali ste da vidite poslednjih nedelja problematiku. Nije bila stvar do nas. Poštujemo Bjelicu i ostale". 

Posle odlaska Duška Ivanovića, došao je Janis Sferopulos koji je takođe želeo da trgne Šabaza Nejpira.

"Kada je došao Sferopulos, rekao je Šabazu da računa maksimalno na njega i da maksimalno veruje. Šabaz jeste jedan od najboljih plejeva u Evropi. Ono što je slabo poznato u javnosti jeste ponašanje Miloša Teodosića sa 37 godina. Održao je čas košarke u Nišu. Nismo imali sreće da ga imamo u nekim evroligaškim utakmicama koje smo gubili. Setite se kada je došao kakvi su natpisi bili.

Hoće li ostati u Crvenoj zvezdi i naredne sezone?

"Želimo da ga zadržimo. Neka igra koliko god hoće, mi smo zainteresovani da produži i za sledeću sezonu. Koliko će da igra, koliko god da igra doneće prednost".

O njegovom izostavljanju iz reprezentacije Srbije od dolaska selektora Pešića.

"To je nešto što nije smelo da se dogodi. To Kari nije smeo da dopusti. Način na koji se to desilo nije smelo. Neka se ljuti Kari, mi smo dobri".

Upitan je da li bi se ikada Svetislav Pešić vratio u Zvezdu?

"Ne, bar ne dok sam ja u Zvezdi on se neće vratiti. On ima posla u reprezentaciji i nije mu lako. Svi znamo koliko je problema imao kada je došao".

O šansama Srbije na Olimpijskim igrama?

"Mislim da nije dovoljno, da moramo biti pojačani. Neću da pravim selekciju, ali trebalo bi da se pojačamoTreba da se pojavi Nikola Kalinić, Vasa i Jokić".

O pojačanjima...

 Mi smo zainteresovani za iduću godinu za potpis Nikole Kalinića. Radimo na tome. Što se tiče njegovog odlaska, kasnili smo mu 4-5 plata, čovek je čekao i na kraju otišao u Barselonu. Radi se koliko može, poštujući da je on igrač Barselone. Ima tu još naših igrača koje bismo mogli da vidimo naredne sezone. To što radimo, radimo sa Sferopulosom. Jeste Stefan Jović jedan od razmišljanja, ali videćemo. 

Gudurić? Zanimljiv nam je. To je jedan od onih domaćih koje smo pominjali. Nećemo da pričamo dalje.

Nas interesuje i Nikola Jović. Želim mu svaki uspeh u NBA ligi, ali ako tamo ne bude igrao voleo bih da ga vidim ovde. Petrušev što je otišao u Olimpijakos, nije tu naš propust, mi bismo mu dali isto toliko".

Gedraitis? Videćemo.  Mii imamo još utakmica u EL i u ABA ligi. Videli ste Zvezdu u Podgorici koliko smo povreda imali i morali smo da izvršavamo doselekciju tokom sezone".

Postojala je opcija da Fakundo Kampaco prošlog leta ostane u Zvezdi, ali on je odličio da se vrati u Real Madrid.

"Ponudili smo isto koliko i Real u tom trenutku. On je time što se vratio u Real rešio onaj dug od preko 2.000.000 evra. Kampaco je u Zvezdi igrao za 1.650.000 evra".

Prati se i status Vasilija Micića u NBA ligi.

"Isto se prati. I mi bismo Vasu voleli ako se vraća iz NBA ligi. Ali, to je mnogo veliki ugovor. Pitanje je i fizičko pitanje Vase".

Istina je da je dolazak Tornike Šengelije bio blizu.

"Šengelija je bio blizu. Imali smo kontakte, on se opredelio da ostane veran Virtusu još ovu sezonu. Žao mi je što je Dobrić otišao jer tu je napravljena neka vrsta nesporazuma. Iste uslove smo mu nudili, ali menadžer Zoroski ga je odveo tamo. Promenio je agenciju, bio je pre Miško. Dao je mnogo Zvezdi".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke