Zvezda promenila trenera, došlo je vreme da se promeni psiholog

Autor: Lazar Nikolić
petak 10.11.2023.
23:17
Izvor: Sportske.net

Nije do kvaliteta, jeste do "glave"

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Ako igra gledate Crvenu zvezdu u Evroligi, a pri tome ste emotivno vezani za "crveno-bele", verovatno vam se čini da stalno prožvljavate deža vi.

"Crveno-beli" su od starta sezone doživeli pet evroligaških poraza, promenili dva trenera, ali jednu naviku nisu, a to su "identični porazi na milion različitih načina".

Bez obzira na tok utakmice, Zvezda u Evroligi uvek gubi u neizvesnoj završnici.

Tako je ekipa trenera Janisa Sferopulosa, prethodno Duška Ivanovića svaki evropski meč izgubila sa šest ili manje poena, a neke utakmice bile su iz kateogrije "dobijenih".

Sve je počelo ili se nastavilo, ako računamo i prošlu, veoma sličnu sezonu, porazom od Žalgirisa u Kaunasu. Imala je tada Zvezda "+11" u četvrtoj četvrtini i na kraju izgubila sa 79:74.

Vodili su "crveno-beli" i u finišu meča u "Areni" protiv Monaka sa četiri poena, ali su ponovo sve upropastili i dozvolili ekipi Saše Obradovića da upiše prvi trijumf u takmičenju rezultatom 82:76.

Poslednja utakmica na klupi šampiona Srbije Duška Ivanovića bila je u Bolonji kada su Beograđani delovalo potpuno izgubljeno u prvih 30 minuta, gubili i sa 16 poena, a onda na krilima Šabaza Nejpira načinili utakmicu zanimljivom, ali opet ostali "kratkih rukava" greškama u završnici.

Najbolniji od svih poraza bio je onaj u "večitom" derbiju pred Partizanovom publikom kada je Zvezda imala "u šaci" tim Željka Obradovića na debiju Janisa Sferopulosa, ali je indolentna odbrana Nejpira nad Aleksom Avramovićem i iznenadan gubitak koncentracije najiskusnijeg Miloša Teodosića košta Grka velikog trijumfa na novom poslu. Na kraju su "crno-beli" slavili sa 88:86.

Večerašnju utakmicu protiv Barse nema potrebe opisivati, videli ste sve početničke greške iskusnog tima u finišu meča pri nerešenom rezultatu 81:81 na manje od 100 sekundi pre kraja. Barsa je to iskoristila i upisala novu pobedu sa 86:81.

Dakle, nije do trenera, izgleda da je vreme za novog psihologa na Malom Kalemegdanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke