Zvezda protiv šampiona – pa nije moglo teže

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 07.10.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli otvaraju sezonu u duelu sa Efesom.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaše Crvene zvezde u petak od 19.30 sati očekuje premijerni susret nove sezone Evrolige i to na gostovanju, protiv ekipe Anadolu Efesa.

Da su birali, teško da bi izabrali težeg protivnika za otvaranje kampanje u elitnom takmičenju. Aktuelni šampion Evrope ulazi u sezonu naoštren s ciljem da učini isto i uđe u istoriju kao prvi tim koji je tri puta uzastopno podizao trofej Evrolige. Okosnicu tima su uspeli da sačuvaju, a nadograđeni Vilom Klajburnom, Akileom Polonarom, Anteom Žižićem i Egemenom Guvenom definitivno su još jači na papiru. Kako će sve to izgledati na parketu, još čekamo da vidimo. Imali su dobre partije u domaćem prvenstvu i Superkupu i to protiv nimalo lakih rivala. Pobedili su Fener u borbi za trofej uoči sezone, a potom šampionat otvorili takođe trijumfom protiv Galatasaraja. Interesantno, oba meča dobili su sa devet poena razlike.

Umeju da pogađaju spolja, dobro igraju iz pika i ako je suditi prema početku sezone, odbrana će im biti značajno kvalitetnija nego li lane. Želeće Ergin Ataman da njegov tim konačno dobro počne takmičenje u Evroligi nakon dve godine agonije u prvih desetak kola kada su čak bili i najgori tim u pojedinim trenucima. Ali, to dovoljno govori o karakteru ove ekipe budući da su upravo u te dve godine podizali trofeje.

Crvena zvezda je još daleko od svog maksimuma, posebno kada je reč o spremnosti ekipe. Novi trener, novi tim, novi stil igre, ali isti ciljevi, usko vezani za AdmiralBet ABA ligu. Naravno, želeće da ostvare što je veći mogući rezultat u Evroligi, ali za tako nešto im je neophodno zdravlje ekipe, pre svega, a potom i da hemija bude na visokom nivou.

Za sada, Zvezda je odigrala jednu utakmicu i to u nedelju protiv MZT-a. Nije taj meč onaj koji bi trebalo da predstavlja pravu sliku ekipe budući da su mnogi nedostajali. Vladimir Jovanović je poprilično rotirao i svima dao šansu da igraju, čak i sedamnaestogodišnjem Nikoli Topiću koji je čak 20 minuta bio na parketu. Hasan Martin se pokazao u vrlo zadovoljavajućem svetlu, a i Džejlen Adams. Mnogo toga će zavisiti i od lidera ekipe Nemanje Nedovića čija spremnost je oduvek bila velika prepreka za njegove uspehe u karijeri. Česte povrede su ga onemogućile da učini više, a svi znamo da je mogao. No, sada će morati da bude zdraviji nego ikad. Igra u klubu svog života, projektovan je kao vođa istog i ima nikad jačeg najvećeg rivala do sada. Vreme je da Nemanja istupi. Tokom pisanja ovog teksta nije poznato hoće li on biti spreman za Efes.

Snažan roster dopunjavaju Ben Bentil koji je sposoban da pogađa iz svih pozicija, Filip Petrušev koji takođe poseduje te karakteristike, ali i Džon Holand, čovek spreman da podigne ekipu iz mrtvih. Doduše, bio je pomalo letargičan protiv MZT-a, ali privikavanje je u toku, tek od skora su svi na okupu i kao što je trener crveno-belih Vladimir Jovanović istakao: „Ne bi bilo dobro da smo sada najbolji. To moramo biti kada dođu one najvažnije utakmice“.

Da će Zvezda voditi posle prve deonice kvota je 3.15 u AdmiralBet kladionici!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke