Zvezda raspucana trojkama u AdmiralBet ABA ligi, Cibona bez većeg otpora

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.12.2021.
19:57
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda posle 13 ubačenih trojki SC Derbiju, postiže 12 Ciboni, što su ujedno dva najbolja šuterska izdanja ekipe Dejana Radonjića u sezoni.

AdmiralBet ABA league/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sigurno su savladali Cibonu u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 86:72 u duelu 10. kola AdmiralBet ABA lige.

Regionalni šampion nastavio je da niže pobede u AdmiralBet ABA ligi. Bila je to njihova sedma uzastopna, a do nje su stigli bez pomoći Erona Vajta kojeg nije bilo, iako je nastupao protiv Zenita u Evroligi prethodne sedmice.

Serijom od 5:0, Crvena zvezda je otvorila duel sa Cibonom. Kontrola skoka i igre pod košem im je to omogućila, pa su Kuzmić iz reketa, a potom i Volters posle trojke pogađali. Odbrana domaćina je dobro funkcionisala, primoravali su rivala na šuteve sa distance, što nije pogodovalo Ciboni. Nakon četiri promašaja za tri poena, Cibona se konsolidovala, probila Zvezdin blok i kroz dva minuta, zagrebački tim je serijom 0:8 došao do vođstva. Produžila se ona na 0:10, ali je Ivanović to prekinuo trojkom iz kornera.

Ključnu rolu u povratku Crvene zvezde imao je odlični Ostin Holins. Sa jednim atraktivnim prikucavanjem pokrenuo je tim koji je potom ušao u seriju od čak 14:0, što je naposletku donelo vođstvo crveno-belima na poluvremenu. Igrao je izuzetno agresivnu odbranu pritiskavši igrače iz Zagreba na njihovoj polovini, a usput je pogodio i dve trojke. 

Razlika na konto Crvene zvezde bila je i dvocifrena, no startom drugog dela igre, Cibona je prišla na zadovoljavajuću distancu od „-7“. Meč je bio potpuno van ritma zahvaljujući sudijama koje su predugo gledale svaki iole sporni snimak. To je izazvalo nervozu na tribinama, ali i na parketu, a ceh je platio Dejan Radonjić tehničkom greškom. O svemu tome svedoči i trajanje trećeg kvartala koji je trajao preko pola sata!

AdmiralBet ABA league/Dragana Stjepanović

Kada je Ivan Majcunić pogodio trojku, gosti iz Hrvatske prišli su na tri poena zaostatka, ali je istom merom momentalno odgovorio Kalinić. Upravo je uz pomoć Nikole Kalinića, kao i Stefana Markovića, Crvena zvezda ponovo izmakla rivalu na „+10“ u poslednjoj polovini trećeg kvartala. Šut za tri poena je radio kao nikada do sad, a Ostin Holins se „užario“. Nizale su se usput i greške u redovima ekipe Vlade Jovanovića, što je iskusan tim poput crveno-belih znao da iskoristi. Stekli su najveću prednost od 16 poena...

Dvocifrena prednost domaćih je konstantno bila na semaforu u četvrtoj četvrtini i pitanje pobednika se praktično odlučilo na četiri i po minuta do kraja.

Nikola Kalinić je ubacio 15 poena, uz samo jedan promašaj iz igre. Isto toliko pokraj svog imena imao je i Nikola Ivanović, dok je Ostin Holins pridodao 13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke