Zvezda reanimirala Partizan SEDAM puta!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 29.05.2022.
23:27
Izvor: Sportske.net

Partizan se nije predavao, ali...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nadomak su odbrane regionalnog trona pošto su uspeli da slave u oba domaća duela protiv Partizana.

Ako su u prvom susretu na kraju rutinski slavili zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu, u drugom duelu su sebi dopuštali mnoštvo grešaka nudeći Partizanu konstantno slamku spasa.

Jeste sve krenulo na vodenicu gostiju, ali Zvezda fantastičnom serijom od 14:0 stiže do prve osetnije predosti koja se pretače u dvocifrenu. Partizan je reagovao, snizio temperaturu, a onda je domaćin preko penala Ivanovića i Dobrića opet stigao do stabilne razlike koja je u ovom slučaju iznosila +12. Upravo je to bila i najveća prednost aktuelnog šampiona AdmiralBet ABA lige, ali uprkos tome, strepeli su za trijumf do poslednjeg momenta.

Ono što je posebno upečatljivo za ovaj meč jeste da je Crvena zvezda čak sedam puta (poslednji na minut pre kraja treće četvrtine) odlazila na dvocifrenu razliku, a Partizan uspevao da ih spušta, prvobitno na dva poseda, pa na posed i potom da preokrene situaciju u svoju korist. Stoga je Željko Obradović istakao svoje zadovoljstvo karakterom i izdanjem crno-belih. Nisu dozvolili da ih serije protivnika pokolebaju, sami su kreirali sopstvene i uz manju gurku rivala koji je grešio u oba pravca, došlo se do drame.

Zvezda, ukoliko želi da već u sredu, u neprijateljskom gnezdu prigrli trofej, sebi ne sme da dopušta ležernost u ovim situacijama, dok je Partizan pokazao da ume da pronađe snagu i kada deluje da su bačeni na kolena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke