Zvezda sa 20.000.000 ulazi u novu sezonu, da li i sa Čovićem na čelu?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 27.06.2024.
21:13
Izvor: Sportske.net

Predsednik crveno-belih govorio o aktuelnom trenutku u klubu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o budžetu crveno-belih za narednu sezonu, igračkom kadru, potencijalnim pojačanjima, ali i o svom statusu u intervjuu za "Meridian sport".

Šampion Srbije i AdmiralBet ABA lige će prema Čovićevim rečima u narednu sezonu ući sa budžetom od 20.000.000 evra.

“Budžet bruto će biti negde oko 20 miliona evra, ali 65 procenata te sume je za igrače i stručni štab – 12, 13 miliona. Ostalo su troškovi puotvanja, hoteli, mlađe kategorije, plate zaposlenih u klubu…”, otkrio je Čović.

Majk Tobi i Fredi Gilespi su zvanično napustili klub, a prema Čovićevim rečima isto će učiniti Džavonte Smart i Adam Hanga.

“Klub su napustili Tobi, Gilespi i Smart. Hanga odlazi, sa Ilićem i Lazarevićem imamo otvoren dogovor. Videćemo šta će biti, gde ćemo ih davati…." objasnio je on.

Što se dolazaka tiče, novi igrač Crvene zvezde trebalo bi da postane mladi košarkaš FMP-a Nikola Šaranović, koji će ostati na pozajmici naredne sezone, dok dolazak NIkola Đurišić zavisi od NBA drafta, dok se novi igrači traže na još dve pozicije.

“U pregovorima smo sa Đurišićem i želimo mu svu sreću večeras na draftu. Mogu da budu pozicije 4/5, 2/3… U zaisnosti od Đurišića", pojasnio je Čović, koji još uvek ne zna da li će biti na čelu kluba i u narednoj sezoni.

“Već neko vreme razmišljam o povlačanju, pogotovo zbog zdravstvenog stanja. Nisam to uradio prošle sezone, jer nismo osvojili AdmiralBet ABA ligu. Ove smo osvojili sve što je bilo realno. Do početka sezone ću doneti odluku da li nastavljam ili ne. Kao što vidite, klub normalno funkcioniše – usvojeni su finansijski izveštaji 2023. godinu. Usvojen je preliminarni budžet za sezonu 2024-2025”, zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke