Zvezda sa Lazićem 4-1, Zvezda bez Lazića 1-4

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.10.2023.
17:30
Izvor: Sportske.net

Sada se najbolje vidi koliko ovoj ekipi nedostaje kapiten.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Računajući mečeve u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi, ekipa Crvene zvezde je od početka tekuće sezone odigrala ukupno 10 mečeva, po pet u oba takmičenja.

I dok je u AdmiralBet ABA ligi još uvek sve pod kontrolom bez obzira na jučerašnji poraz od Partizana (98:87), Zvezda je u Evroligi vezala četiri uzastopna poraza posle startnog trijumfa nad Asvelom u Beogradu.

Možda bi taj učinak bio bolji da su crveno-beli sve vreme bili kompletni, ali kako sezona odmiče sve je više problema sa povređenim igračima, pa su treneru Sferopulosu sinoć nedostajali kapiten Branko Lazić, zatim Nemanja Nedović i Adam Hanga.

Ono što posebno upada u oči kada govorimo o odsutnim igračima, vezano je za kapitena Lazića.

Naime, Crvena zvezda ove sezone ima mnogo bolji učinak u utakmicama u kojima je on nastupao, u odnosu na one mečeve koje je propustio zbog povreda.

Lazić je do sada odigrao pet i propustio pet mečeva, a Zvezdin učinak je kao u naslovu:

Bez Lazića Zvezda ima skor 1-4, a sa njim u ekipi skor je 4-1.

Konkretno, Lazić je igrao u pobedama nad Igokeom, Asvelom, Cedevita Olimpijom i FMP-om, a jedini poraz sa kapitenom u timu crveno-beli su doživeli od Virtusa u Bolonji.

Bez Lazića, Zvezda je izgubila od Žalgirisa, Monaka i dva puta od Partizana, a savladala je samo Borac u Čačku, i to teže nego što se očekivalo.

Naredni meč Zvezda igra u četvrtak u ''Štark areni'' protiv Bajerna, u okviru šestog kola Evrolige, a u ovom trenutku je neizvesno da li bi i ko od trojice povređenih igrača mogao da bude spreman za tu utakmicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke