Zvezda sa Tompkinsom slavila u Splitu i izabrala rivala u plej-ofu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.04.2024.
19:41
Izvor: Sportske.net

Zvezdino savršeno veče u Splitu.

AdmiralBet ABA liga/Split/Veljko Martinovic
AdmiralBet ABA liga/Split/Veljko Martinovic

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde su u velikom stilu završili ligaški deo sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Iako bez Teodosića, Gedraitisa i Bolomboja u sastavu, Zvezda je večeras kao gost savladala ekipu Splita sa ubedljivih 92:73, pa posle 26 odigranih kola ima skor 22-4 i kao prvoplasirana ulazi u plej-of.

Ovom pobedom je Zvezda sama sebi dala odgovor na pitanje ko će joj biti rival u četvrtfinalu plej-ofa. To će biti ekipa SC Derbija koja je završila na osmom mestu na tabeli, a Splićani su ostali na devetoj poziciji i bez plasmana u plej-of. Da su večeras uspeli da iznenade Zvezdu, oni bi joj bili rival.

Solidan otpor je ekipa Splita pružala Zvezdi u većem delu meča, ali je od početka bila očigledna razlika u kvalitetu. Crveno-beli su predvođeni Nedovićem, Jagom i Mitrovićem dobili prvo poluvreme sa 49:37, a sredinmom druge četvrtine je u igru ušao i Trej Tompkins koji je posle dužeg oporavka od povrede konačno debitovao u crveno-belom dresu.

Vrlo brzo je iz kontre, na asistenciju Smarta upisao prve poene, nešto kasnije je pogodio i sa poludistance i za početak je ostavio vrlo dobar utisak.

U trećoj četvrtini Splićani su uspeli da smanje razliku, ali samo nakratko, Zvezda je opet stigla do dvocifrene prednosti, a u poslednjih deset minuta otpor domaćina je značajno oslabio, pa su crveno-beli pobedu učinili i vrlo ubedljivom.

Nemanja Nedović je sa 19 poena bio najefikasniji u Zvezdi, Smart je upisao 13, Jago 12 poena, Mitrović 10 poena i 10 skokova, Tompkins 4 poena (2/2 za dva, 0/2 za tri) i jedan skok a kod domaćina najefikasniji Saliven sa 19, Perković je upisao 16, a Šorter 13 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke