Zvezda se iživljavala protiv Fenerbahčea - Granitna odbrana i energija od koje puca sve!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.11.2023.
22:35
Izvor: Sportske.net

Briljantna predstava izabranika Janisa Sferopulosa.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Fenerbahče u "Štark areni" sa 87:56  u okviru 8. kola Evrolige.

Pukao je balon nelagode koji je vladao u timu Crvene zvezde od početka sezona. Eksplodirao je i odzvanja u ušima Fenerbahčea čijim igračima je zapalo da budu žrtve najbolje utakmice crveno-belih u ovoj takmičarskoj godini. Utakmica, koja bi trebalo da predstavlja dobru odskočnu dasku za sve što sledi. Tako, Crvena zvezda beleži treći trijumf u ovoj sezoni elitnog takmičenja. Fenerbahče piše treći poraz.

Zvezdi je bio neophodan stabilniji, koncentrisaniji ulazak u meč. Tako nešto su i demonstrirali, čvrstom odbranom i polaganjima Rokasa Gedraitisa i Nemanje Nedovića stigli do uvodnih 4:0. Ali, nakon Nedovićevih poena iz kontre, na suprotnom kraju parketa ostao je da leži Šabaz Nejpir koji je zadobio udarac laktom u predelu oka od strane Tajlera Dorsija.

Plej crveno-belih je bio prinuđen da uz pratnju lekara napusti parket i krene put svlačionice kako bi mu se pružio neophodni tretman. Za to vreme, njegovi saigrači su lomili obruč u "Areni“ imajući u vidu da su zahvaljujući odličnom odbranom vezali tri zakucavanja preko Bolomboja i Mitrovića.

Bila je to jedna od najboljih defanzivnih predstava Crvene zvezde u prvoj deonici, a istu je začinio Miloš Teodosić trojkom za "+9“ i odlazak na pauzu.

Nastavila je Crvena zvezda da igra sa potpunim fokusom. Bilo su bolji u skoku, dobro gađali za tri poena, u čemu su prednjačili Jago dos Santos i Miloš Teodosić čije su role i u suprotnom smeru bile veoma zapažene. Zvezda je često tražila rešenje u šutu sa distance, ali ovog puta je igra delovala organizaovanije i smislenije i kada svi znaju svoje zadatke, nagrada će dolaziti u vidu pogodaka. Čak sedam trojki pogodili su izabranici Janisa Sferopulosa iz 14 pokušaja u prvom poluvremenu spram četiri rivala. Mnogo bolja timska igra je takođe bila ključ za otvaranje brave odbrane Fenerbahčea. Ali, za ekipu Dimitrisa Itudisa su pre bili vidljivi problemi u napadu gde nisu uspevali da se sastave. Bilo je to najlošije poluvreme za Fenerbahče u sezoni sa samo 26 postignutih poena.

Imala je Crvena zvezda "+19“ na pauzi, ali i brigu u vidu Šabaza Nejpira koji je završio u bolnici zbog , sumnja se, polomljenog nosa.

Zvezda je nešto neodlučnije ušla u nastavak duela. Nisu pogađali kao što je to bio slučaj u minulom periodu meča, ali srećom po njih nije se proslavljao ni Fenerbahče. Falilo je lakih poena za crveno-bele kako bi se održavala visoka prednost. Ali, onda se nakon televizijskog tajm-auta ponovo podigla energija u taboru domaćih. Bilo je tu još jedno zakucavanje fenomenalnog Džoela Bolomboja, ali i nova trojka, Miloša Teodosić koji je imao i sebi svojstvene piruete. Tako je razlika u odnosu na početak deonice bila povećana za jedan poen.  Ono što je zadavalo novu glavobolju Janisu Sferopulosu bila je povreda, ovog puta Jaga dos Santosa...

Zapaljiva je atmosfera bila u Areni, Fener je bio bez rešenja. Tobi, pa Davidovac cepaju mrežicu i razlika odlazi na ogromnih "+24". Iako je Crvena zvezda imala mnogo uspona i padova u ovoj sezoni, sada je izgledalo kao da ne može niko da ih dobije. Pucali su od samopouzdanja, da je čak i Stefan Lazarević, koji ne šutira često spolja, pogodio trojku i išao ka dvocifrenom učinku što je i dostigao kasnije.

Dostigao je srpski tim i neverovatnih 30 poena viška, bilo je jasno da povratka za Fenerbahče nema, pa se samo postavljalo pitanje kojim će se rezultatom završiti ova tortura nad turskim timom.

U postavi Crvene zvezde istakao se Miloš Teodosić sa 18 poena, Džoel Bolomboj je ubacio 14, a Nemanja Nedović je ubacio 12. Što se tiče Fenerbahčea, jedini dvocifreni je bio Najdžel Hejs-Dejvis sa 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke