Zvezda se predstavila u Moskvi, CSKA bolji, a crveno-beli dobili velika pojačanja!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 12.09.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Uroš Plavšić i Ajzea Kenan najefikasniji.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na startu VTB Superkupa.

Zvezda je u meču grupe A izgubila od CSKA iz Moskve sa 94:92.

Crveno-beli su odigrali sasvim sodlino imajući u vidu da je još uvek u toku pripremni period, a ekipa trenera Janisa Sferopulosa u glavni grad Rusije došla bez Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, Rokasa Gedraitisa i Džoela Bolomboja.

Posebno se večeras istakle novajlije crveno-belih Uroš Plavšić i Ajzea Kenan koji su bili najefikasniji sa po 21 poenom.

U timu CSKA bolji od ostalih bili su Melo Trimbl strelac 21, te Aleksa Avramović sa 16 i Kasper Ver koji je ubacio 14 poena.

Zvezda će već sutra odigrati narednu utakmicu na VTB Superkuu, a protivnik srpskom evroligašu biće Lokomotiva iz Kubanja.

 Zvezda je na VTB Superkup u Rusiji došla bez četvorice važnih igrača Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, Rokasa Gederaitisa i Džoela Bolombija, a trener crveno-belih Janis Sferopulos na parket poslao petorku u sastavu Miler-Mekintajer, Kenan, Kalinić, Davidoac i Mitrović.

Domaćin je bolje započeo utakmicu u Moksvi. Avramović je igrom u odbrani dao energiju „armejicma“, koji su stekli startnu prednost (10:6), dok je Zvezda poentirala trojkama novajlija Kenana i Miler-Mekintajera.

Domaćin je u prvoj četvrtini uglavnom do poena dolazio prodorima, a prednjačio je Trimbl posle čijih pogođenih slobodnih bacanja je CSKA vodio sa 16:9. Do kraja prvog perioda Sferopulos je promenio kompletnu petorku. U igru su ušli Jago, Lazić, Dobrić, Daum i Plavšić, a CSKA posle 10 minuta igre vodio sa dvocifrenih 23:11.

Ista slika i na početku druge četvrtine, Zvezda je nastvila da se muči i čeka na poene sve do pogotka Mitrovića, a CSKA pre toga trojkom Vera došao do novih, maksimalnih 26:11. Od tog trenutka usledila je Zvezdina serija 6:0, a trener Moskovljana Andreas Pistiolis zatražio tajm-aut.

Razigran je sredinom druge deonice bilili su Dobrić i Mitović. Oni su  poenima pokrenuo Zvezdu sa „mrtve tačke“, ali je Ver imao odgovor na drugoj strani i dogurao do 14  poena za isto toliko minuta igre. Bolje je delovao šampion Srbije u drugoj četvrtini, a posle zakucavanja Plavšića Zvezda je smanjila na 36:29.

Odličan je u finišu prvog dela bio Zvezdin novajlija Plavšić i pravio veliki problem rivalu u reketu, a Beograđani na poluvreme otišli sa zaostatkom od deset  poena, nakon poena Avramovića uz zvuk sirene bilo je – 46:36 za Moskovaljane.

Nakon poena Miler-Mekintajera Zvezda se na startu drugog poluvremena približila na samo četiri poena zaostatka (48:44), ali je nakon toga Avramović ušao u seriju poena i odbio Zvezdin nalet, te vratio domaćinu dvocifrenu prednost – 56:46.

Dobru utakmicu večeras igrao je Plavšić i pokazao da će biti pojačanje. Upravo je reprezentativac Srbije bio najveća pretnja po koš CSKA, dok su spoljni igrači nisu bili preterano raspoloženi. On je svojim poenima držao crveno-bele u igri, a posle treće deonice Zvezda je gubila sa 72:62.

Čekali su Beograđani na poene sa spoljnih pozicija, a trojkom Kenana prepolovili su zaostatak na "-5" - 74:69, posle 80 sekundi igre u poslednjoj deonici i naterali trenera CSKA Pistiolisa da zatraži tajm-aut, ali je i nakon njega Zvezda dodatno smanjila novim poenima Plavića.

Na prve poene Jaga čekalo se sve do poslednje četvrtine, a onda je Brazilac pogodio trojku i doveo crveno-bele na samo dva poena zaostatka - 76:74, a onda ubacio flouter za izjednačenje.

Zvezda je konačno povela košem Kenana (78:77) i sa prednošću ušla u poslednjih šest minuta utakmice. 

Ipak, domaćini su brzo okrnuli stvari u svoju korist, Trimbl je predvodio Moskovljane i vratio im vođstvo, dok su Kalinić i Mitrović bili neprecizni sa "penala", što je domaćinu donelo prednost od 86:80 pre poslednja tri minuta.

Iskusni Kurbanov vezao je poene u završnici i sačuvao trijumf CSKA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vaske
Thursday, 12.09.2024
21:40

Bez dobre cetvorke koja je preko potrebna nema nista garant od top osam.