Zvezda se razgoropadila pred derbi, ''pljuštale'' trojke protiv Himkija!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.03.2021.
22:38
Izvor: Sportske.net

Preokret Zvezde u nastavku meča.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su večeras seriju poraza u Evroligi, pošto su u ''derbiju začelja'' u Beogradu savladali ruski Himki rezultatom 92:81.

Ovo je Zvezdina osma pobeda uz 21 poraz u 29 odigranih kola, dok je Himki odavno zakucan za dno tabele sa tri pobede i 25 poraza.

Tokom prvog poluvremena, Himki je bio bolji rival, zahvaljujući raspoloženom tandemu Erik Mekolum-Džordan Miki je konstantno bio u vođstvu, koje je u jednom trenutku bilo i dvocifreno početkom druge četvrtine (21:10).

Zvezda se dugo mučila u napadu, tokom prvog kvartala je postigla samo osam poena, ali u drugom su do izražaja došli Lojd i Volden, pa je razlika počela da se ''topi''. Na poluvreme su gosti odneli četiri poena prednosti (38:34) i tu prednost su održavali još nekoliko minuta u trećoj četvrtini.

Poenima Ognjena Dobrića sa linije penala, Zvezda je konačno uspela da povede sa 59:58, uzvratio je Mekolum, a onda Davidovac pogađa trojku za 62:60 u korist crveno-belih na kraju trećeg kvartala.

Tu prednost su Uskoković i Davidovac dodatno uvećao na početku poslednje deonice za 66:60. Gosti uzvraćaju serijom 6:0, posle čega sledi ''trojkaški obračun'' Davidovca i Mekoluma, a onda Miki vraća prednost Himkiju - 71:69. Međutim, Davidovac je nepogrešiv u šutu za tri poena, pogađa svoju četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja i Zvezda je ponovo povela - 72:71.

Potom stvari u svoje ruke preuzimaju Lojd i kapiten Lazić, čijom trojkom Zvezda stiže i do ''plus deset'' - 83:73, na ulasku u poslednja četiri minuta, posle čega Zvezda nije dozvolila gostima da se rezultatski vrate u igru.

Džordan Lojd je sa 22 poena (trojke 5/8) bio najefikasniji u Zvezdi večeras, pratili su ga Davidovac sa 16 (trojke 4/4), Volden sa 15 (trojke 2/2) i Dobrić sa 12 poena (trojke 2/3), pa primećujete da je Zvezda izvanredno šutirala za tri poena (ukupno 16/23).

Kod gostiju 29 poena Mekoluma i 27 Džordana Mikija.

Zvezdi je ovo odlična uvertira za nedeljni derbi u ABA ligi protiv uzdrmanog Partizana.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke