"Zvezda sigurna u Evroligi" - Šta će biti sa Partizanom?

Autor: Mladen Heleta
utorak 28.05.2024.
18:48
Izvor: Sportske.net

Nove informacije...

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Direktor Evrolige Paulius Motiejunas je pre nekoliko dana rekao da šampion AdmiralBet ABA lige nema zagarantovano mesto u elitnom takmičenju i da su Crvena zvezda i Partizan dva od pet kandidata za četiri specijalne pozivnice za narednu sezonu.

Ta izjava je potresla navijače Crvene zvezde, koja je nedavno osvojila regionalnu ligu, a sada se oglasio i Milija Vojinović, bivši sudija i direktor AdmiralBet ABA lige, koji je govorio za "MeridianSport" po povratku sa fajnal-fora u Berlinu.

"Boravio sam u Berlinu, imao sam sastanke sa ljudima iz Evrolige. Neke informacije nisu na adekvatan način prenete. Ono što je sigurno, Evroliga će se igrati u Beogradu i naredne sezone", rekao je Vojinović.

Ističe da će crveno-beli sigurno igrati Evroligu.

"Siguran sam da to mesto pripada Crvenoj zvezdi po plasmanu u ABA ligi. Mi se ne zadovoljavamo samo tim mestom. Nekada smo imali tri, sada ima ta neka informacija da smo upitni, ali sam uveren da će i to biti kako treba, jer je ovaj region i Beograd pokazao kakav je košarkaški grad. Pitajte to i Makabi i sve čelnike Evrolige".

Šta će biti sa Partizanom?

"Ono što je Partizan uradio u prethodne dve sezone, pre svega dolaskom Obradovića, pretplatnim ulaznicama, bili su i na korak od F4, mislim da je i Partizan mnogo bliži u odnosu na ostale konkurente u ovoj konstalaciji. Kada se ruski klubovi vrate, to je onda pitanje za ljude Evrolige" naveo je Vojinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke