Kukoč video Zvezdinu bruku i veliki trijumf Splita

Autor: Mladen Heleta
nedelja 06.10.2024.
19:05
Izvor: Sportske.net

Šampion u velikom problemu već posle trećeg kola.

Renato Pezzi/Split/AdmiralBet ABA liga
Renato Pezzi/Split/AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde senzacionalno su izgubili od Splita u gostima sa 85:78, u utakmici trećeg kola AdmiralBet ABA lige.

Oba tima sada imaju skor 1-2 i jasno je da je aktuelni šampion već sada u velikom problemu u ovom takmičenju, jer svi znamo šta u njemu znači prednost domaćeg terena kada dođe plej-of.

Favorizovani crveno-beli su bili očajni od prvog do poslednjeg minuta i nisu ostvarili ono što su želeli između dva teška evroligaška duela protiv Pariza i Baskonije.

Nedović je ubacio 16 poena za crveno-bele, dok su Dobrić i Jago dodali po 14. Kalinić je meč završio bez poena.

Kod domaćih, 17 poena Šortera i 16 poena i sedam skokova "X faktora" Škara. Po 14 poena su postigli Jordano i Ljubičića, a Kapusta je imao 12 poena i sedam asistencija.

Utakmicu je sa tribina na "Gripama" posmatrao i legendarni Toni Kukoč, koji je Splićanima doneo tri titule prvaka Evrope i mogao je srećan da napusti dvoranu.

Zvezda je preksinoć imala jako težak meč protiv Pariza na startu Evrolige, u kom je slavila, pa je nešto sporiji početak u Splitu bio očekivan.

Domaćin je to iskoristio i nošem raspoloženim Jordanom dobio prvu četvrtinu sa 18:16. Išao je Split u ovom periodu i do +6, ali je Miloš Teodosić u samom finišu povezao redove Zvezde i sa par asistencija i kvalitetnih pasova održao balans.

Međutim, Kapusta je drugu četvrtinu otvorio sa svojih šest poena, za seriju Splita 6:0 i vođstvo od 24:16, ali se Zvezda vratila trojkama Teodosića, Dobrića i Kenana.

Razigrao se i Dejan Davidovac, pre svega u smislu asistencija, pa je posle jednog njegovog sjajnog dodavanja i zakucavanja Bolomboja, šampion konačno poveo sa 32:30, na 3,54 do kraja.

Janis Sferopulos je sa petorkom u sastavu Jago, Kenan, Dobrić, Davidovac i Bolomboj konačno pronašao rešenje za Splićane, pa je na veliki odmor ipak otišao sa prednošću od 39:37.

U trećoj četvrtini se razigrao Jago, koji je u prvom poluvremenu imao očajne procente, pratili su ga Nedović i Dobrić, delovalo je da će se Zvezda odvojiti, ali se Split nije dao. Šorter i Škara su svojim minijaturama održali domaćina "u životu", pa se u poslednjih 10 minuta ušlo rezultatom 61:60 za srpski tim.

Četvrta deonica krenula je serijom Splita od 4:0, Sferopulos je zvao tajm-aut, a nakon njega je Ajzea Kenan pogodio trojku i Zvezda je dala koš posle četiri minuta igre.

Ušlo se u egal završnicu, odlični Škara je baš mučio Zvezdu, pogađali su Tišma i Jordano, pa je Zvezda, koja nije imala ama baš nikakvo rešenje, otišla u potpuno neočekivani poraz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke