Zvezda stigla u Ljubljanu - Umesto derbija, utakmica bez takmičarskog značaja

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.04.2023.
18:33
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Odložena utakmica trećeg kola igra se tek sutra.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pobedom Partizana u Podgorici pre dva dana poznat je definitivan poredak ekipa koje će takmičenje u AdmiralBet ABA ligi nastaviti u plej-ofu.

Crno-beli su tada osigurali prvo mesto, pa će Crvena zvezda bez obzira na ishod odložene utakmice protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani ostati na drugoj poziciji i u plej-ofu će joj protivnik biti ekipa Zadra.

Takođe, i Cedevita Olimpija je u svakom slučaju četvrta na tabeli, pa ova utakmica koja je trebalo da se odigra još sredinom oktobra u okviru trećeg kola, sada neće imati nikakav takmičarski značaj.

Biće to poslednja utakmica ligaškog dela sezone, a odigraće se u ponedeljak od 18 časova. Podsetimo, do odlaganja je došlo na zahtev kluba iz Ljubljane zbog virusne infekcije kod nekolicine njihovih igrača.

Zvezdina ekspedicija je doputovala u glavni grad Slovenije, a u najavi meča trener Crvene zvezde Duško Ivanović je naglasio da će njegov tim bez obzira na sve igrati na pobedu.

''Idemo u Ljubljanu da odigramo dobru utakmicu, istina rezultatski pritisak ne postoji, ali kada nosis dres Crvene zvezde pritisak je uvek tu I uvek želimo da pobedimo, bilo kada I bilo gde. Tako će biti I u Ljubljani. U seriji smo pobeda i želimo da u dobrom ritmu dočekamo početak doigravanja u (AdmiralBet) ABA ligi gde su naše ambicije poznate'', izjavio je Ivanović.

Slično razmišlja i košarkaš crveno-belih Stefan Lazarević, koji je ujedno podsetio i da sutra Fakundo Kampaco i Luka Vildoza neće imati pravo nastupa za Zvezdu, jer su u klub stigli posle trećeg kola.

''Ostaje nam još ta jedna utakmica pred plej-ofa kome se sada okrećemo, ali želimo da odigramo dobru čvrstu utakmicu u Ljubljani I dođemo do pobede. Iako nema takmičarski značaj, svaka pobeda je važna jer se njima gradi samopouzdanje za nastavak a to je plej-of I završnica sezone. Imali smo vremena da se odmorimo, sve smo kompletniji iako u Ljubljani nećemo imati Fakunda i Luku, ali i dovoljno dugu klupu da odigramo dobru utakmicu'', poručio je Lazarević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke