Zvezda sutra počinje pripreme u cilju odbrane trona apsolutnog vladara - Mnoga pitanja u magli

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.08.2021.
14:00
Izvor: Sportske.net

Sve su pokorili prošle sezone, mogu li to da ponove u jakoj konkurenciji?

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sutra, 16. avgusta, započeće pripreme uoči početka nove sredine.

Izabranici Dejana Radonjića, ojačani sa nekoliko pojačanja, "upaliće motore" tokom sutrašnjeg dana i započeti pripreme za, najpre, start sezone u ABA ligi i Evroligi. Tek kasnije slede domaće prvenstvo i Kup Radivoja Koraća.

U ponedeljak, košarkaši Crvene zvezde obaviće detaljan medicinski pregled, analize i testiranja kako bi bez ikakvih poteškoća mogli da uđu u naporan pripremni period.

Imaće crveno-beli težak zadatak ispred sebe u predstojećoj sezoni, pre svega, jer se najveći rival Partizan izuzetno pojačao. No, jake timove imaju i Budućnost, Mornar, Cedevita Olimpija...

Klub sa Malog Kalemegdana su, do sada, pojačali Luka Mitrović, Nikola Ivanović, Eron Vajt, Stefan Lazarević, Nikola Kalinić i Nejt Volters, dok je novi ugovor potpisao jedan od najboljih igrača Ognjen Dobrić. Spominje se još dolazak Stefana Jovića, a na pragu potpisivanja ugovora sa šampionom Jadrana i Srbije bio je Stefan Marković, međutim, za sada, od dogovora nema ništa. Videćemo hoće li biti još dolazaka, pre svega, na centarskoj poziciji i kakva će biti situacija sa Lendrijem Nokom, odnosno, hoće li ostati u klubu.

Takođe, veliko je pitanje ko će iz predsedničke fotelje predvoditi Crvenu zvezdu u predstojećem periodu. Nebojši Čoviću i dosadašnjim članovima Upravnog odbora istekao je mandat i u septembru se očekuju predsednički izbori. Čović je najavio mogućnost odlaska, odnosno, da se neće kandidovati na novim izborima zbog zdravstvenog stanja i to pitanje je od šustinske važnosti za Crvenu zvezdu.

Kako je poznato, u eri Nebojše Čovića, Crvena zvezda je ostvarila velike uspehe na svim poljima, a za vreme njegovog poslednjeg mandata Crvena zvezda je osvojila tri ABA lige, četiri titule prvaka Srbije, dva Kupa Radivoja Koraća, jedan Superkup ABA lige, a klub je u tom periodu četiri godine učestvovao u Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke