Zvezda sve ubojitija, sjajno šutersko veče Nemanje Nedovića!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.11.2022.
17:45
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda crveno-belih.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su petu pobedu od početka sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Oni su u meču sedmog kola na svom terenu savadali zagrebačku Cibonu rezultatom 92:53.

Aktuelni šampion sada ima skor 5-1, uz meč manje, a Cibona tri pobede i četiri poraza.

Gosti iz Zagreba su večeras samo tokom prve četvrtine pružali dobar otpor, taj deo igre je završen rezultatom 21:20 za Crvenu zvezdu, ali od početka druge domaći su se raspucali, pre svih Nemanja Nedović koji je vezao tri pogođene trojke i crveno-beli su vrlo brzo stekli dvocifrenu prednost.

Imala je Zvezda i ''plus 16'' u finišu drugog kvartala, Cibona je zatim uspela da priđe na devet poena razlike, a Bentil je svojom trojkom  uvećao prednost na 50:38, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Početkom treće četvrtine se razigrao i Nikola Ivanović, Zvezdina prednost je iz minuta u minut postajala sve veća i dostigla je 26 poena razlike na kraju ovog dela igre - 72:46. Ovakav razvoj događaja omogućio je novom treneru Crvene zvezde Dušku Ivanoviću da raspodeli minutažu svoj dvanaestorici igrača koji su u poslednjoj četvrtini imali i maksimalnih 40 poena razlike. 

Jedino što može da brine crveno-bele jeste loša šuterska forma Ognjena Dobrića koji je pogodio samo jednu trojku iz devet pokušaja uz još jedan promašaj za dva poena.

Nedović je bio najefikasniji u pobdničkoj ekipi sa 24 poena (trojke 5/6), Petrušev je upisao 14, uz devet skokova i četiri asistencije, a Ivanović se zaustavio na 10 poena.

Kod gostiju, Aranitović jedini sa dvocifrenim učinkom Aleksandar Aranitović sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke