Zvezda trenutno ima 16 igrača, četvorica će morati na tribine, koga će izabrati Ivanović?

Autor: Lazar Nikolić
sreda 13.09.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Mnogo težak izbor.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda od juče je jači za povratnika Nemanju Bjelicu.

Dolazak nekadašnjeg MVP-a Evrolige i osvajača NBA lige dodatno je pojačao i do tada jaku konkurenciju u timu trenera Duška Ivanovića, a sada Zvezda u svom rosteru ima čak 16 igrača.

To znači da će na svakoj utakmici četvorica košarkaša morati da budu van protokola i svojim saigračima pružaju podršku sa tribina, jer u timu mogu biti maksimalno 12 igrača.

Trenutno su u Zvezdinom rosteru Miloš Teodosić, Šabaz Nejpir, Jago Mateus, Branko Lazić, Adam Hanga, Nemanja Nedović, Stefan Lazarević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Dalibor Ilić, Rokas Giedraitis, Marko Simonović, Majk Tobi, Džoel Bolomboj i Ognjen Kuzmić.

Ko će na tribine?

Ukoliko svi budu zdravi biće veoma teško i nezahvalno treneru Dušku Ivanoviću da izabere koja četvorica će morati na tribine. Ukoliko se prisetimo prošle sezone i doprinosa igrača na parketu najbliži mestu na tribinama su Stefan Lazarević, Dalibor Ilić i Ognjen Kuzmić, dok je gotovo nemoguće predvideti četvrtog igrača koji će biti van protokola.

Ukoliko uzmemo u obzir da je Nemanja Bjelica dugo bio povređen i zasigurno još uvek nije u optimalnoj formi, možda bi upravo on mogao sezonu da počne na tribinama, barem dok ne uđe u pravi ritam, ali će mu, sa druge strane, za to biti potrebne upravo utakmice.

Kada i ako Bjelica bude u optimalnoj formi, nemoguće je prognozirati ko će ispasti iz tima, a vrlo je moguće da će Duško Ivanović u odnosu na protivnika birati 12 igrača za konkretnu utakmicu. Naravno, sve po uslovom da su svi zdravi.

Na sve ovo trebalo bi dodati i veliku mogućnost da će Zvezda do kraja prelaznog roka dovesti još jednog košarkaša, verovatno na bekovskoj poziciji, a tek onda bi trener Ivanović bio na "slatkim mukama".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke