Zvezda trojkama slomila Mornar, sjajni Dobrić, tri isključenja, dve povrede...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.01.2021.
21:15
Izvor: Sportske.net

Derbi u Baru pripao Crvenoj zvezdi.

BETAPHOTO/ABA liga/Mornar
BETAPHOTO/ABA liga/Mornar

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras ekipu Mornara u Baru rezultatom 86:78.

Derbi 16. kola ABA lige počeo je sa dvadeset minuta zakašnjenja zbog slivanja vode kroz ventilaciju na parket, usled obilnih padavina u Baru.

Neizvesnost oko početka meča nije smetala Zvezdi, koja je bolje ušla u meč, povela je sa 8:1, pa nešto kasnije i 18:8, a od samog početka Ognjen Dobrić je ''namestio ruku'' i trojkama pravio mnogo problema Baranima.

Generalno, Zvezda je u ovom meču odlično šutirala za tri poena, postigla ih je ukupno 17 i najviše zahvaljujući tome je i imala vođstvo praktično čitavim tokom meča.

Mornar se nije predavao, predvođen Vajthedom je konstantno pretio, ali kada god bi se domaći rezultatski približili, ili kada su par puta izjednačili, Zvezda je imala pravi odgovor.

Veliki problem za domaći tim bila je povreda jednog od najboljih igrača Mornara Džejkoba Pulena, koji se okliznuo i po svemu sudeći povredio koleno, u ovom trenutku teško je proceniti težinu povrede, ali on se do kraja meča nije vraćao na parket.

Početkom poslednjeg kvartala povređen je i Jeremić, posle sudara sa saigračem Smitom, a odmah zatim, dok se Jeremiću ukazivala pomoć, došlo je do oštrog verbalnog dvoboja trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića i predsednika Mornara Đorđija Pavićevića. Epilog - isključeni su i jedan i drugi, pa je ekipu Crvene zvezde sa klupe do kraja meča predvodio Goran Bošković.

To se nije osetilo u Zvezdinoj igri, čak su crveno-beli i uvećali prednost i do kraja bez većih problema rešili pitanje pobednika.

Za to vreme, rasla je nervoza na klupi Mornara, u finišu je dosuđena treća tehnička greška klupi Mornara, pa je isključen i trener domaćih Mihailo Pavićević.

Ognjen Dobrić se zaustavio na 20 postignutih poena (trojke 6/8), Lojd je upisao 15, a O'Brajant 14 poena u ekipi Crvene zvezde. Kod domaćih, Vajthed 19, Smit 15 poena.

Zvezdi je ovo jedanaesta pobeda iz 13 mečeva, a Mornar sada ima skor 12-3.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke