Zvezda u istoj sezoni - od napada na trofej Evrolige, do najveće blamaže

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.04.2024.
21:49
Izvor: Sportske.net

Razočaravajuća sezona u Evroligi. Ostaje AdmiralBet ABA liga i bitka za povratak trofeja na Mali Kalemegdan.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde okončali su učešće u ovosezonskom izdanju Evrolige vrlo ubedljivim porazom od Anadolu Efesa rezultatom 100:55.

Jedna katastrofalna utakmica na svim nivoima ekipe Janisa Sferopulosa koja ni u jednom momentu meča nije mogla da se sastavi. Od same energije, do koncentracije, preciznosti, timske igre, čvrstine... Ništa nije postojalo večeras u Istanbulu iz perspektive Crvene zvezde izuzev nervoze koja se ispoljila u drugom poluvremenu kada je pomračenje uma doživoe Miloš Teodosić zbog čega je isključen, a zatim je put svlačionice morao i Džoel Bolomboj, doduše, nezasluženo.

U zbiru, poraz od 45 poena razlike, čime je Crvena zvezda doživela najubedljiviji neuspeh u istoriji svojih nastupa u Evroligi. Prethodno je tim sa Malog Kalemegdana 2015. godine deklasiran od Himkija 38 poena razlike (91:53), ali su u toj sezoni igrali u četvrtfinalu ovog takmičenja, a sada su kampanju završili kao 16.

Ovakav vid blamaže dolazi u sezoni uoči koje je od strane rukovodstva kluba najavljivan napad na trofej Evrolige. Zato se i može okarekterisati maločas pomenutom imenicom.

"Naš cilj je da ove izborimo plasman na Fajnal for Evrolige. Naravno da i sve ove trofeje osvojimo i da napadnemo trofej Evrolige", kazao je Nebojša Čović 12. avgusta prošle godine gostujući na "TV Prva".

Sada Crvenoj zvezdi preostaje bitka na domaćem frontu. AdmiralBet ABA liga je prioritet, ali ništa manje se ne misli ni o AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 11.04.2024
21:54

Nije mi jasno jel Teodosić pokušao da se bori protiv sudija ili je hteo da ga namerno isključe da ne učestvuje do kraja u ovom porazu.