Zvezda u Minhenu bez glavnih aduta

Autor: Mladen Heleta
petak 01.03.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Vraća se Evroliga za crveno-bele.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaše Crvene zvezde nakon dvonedeljne pauze u Evroligi očekuje susret 27. kola sa Bajernom u Minhenu.

Vraća nam se Evroliga i do kraja, što bi se reklo, idemo jako. Plej-of je sve bliže, stvari nikako da se potpuno iskristališu i zaista je i ova sezona podjednako kompetetivna, ako ne i kompetetivnija od prethodne.

Crvena zvezda stiže u Minhen osokoljena osvojenim Kupom Radivoja Koraća, ali i Bajern je bio podjednako uspešan u takmičenju u Nemačkoj, pa svi prepuni samopouzdanja ulaze u ovaj duel. Usput, reprezentativna pauza, poneki su se odmorili, poneki su nastupali za svoje nacionalne timove, tako da je tu ravnoteža na neki način ujednačena.

Ono čime su se u Minhenu bavili prethodnim danima, jeste da ujednače i stanje na tribinama jer utakmicu sa Crvenom zvezdom vide kao prekretnicu sezone u Evroligi. Naime, značajno manji kontingent karata biće dostupan navijačima crveno-belih u odnosu na primere iz prošlosti. Konkretno, Bajern je poznat kao dobar domaćin i za pristalice rivala koji dolaze da navijaju za svoj tim uvek ostave slobodnu kupovinu ulaznica, odnosno vlada pravilo bez ograničenja. Tako je na početku ove sezone na utakmici između Bajerna i Fenerbahčea bilo više od 4.000 navijača iz Istanbula! U novembru je bio sličan broj navijača Partizana, a prošle godine je Zvezda dovela preko 3500 svojih fanova u „BMW park“. Sada će moći da ih bude do 500, a ono što je posebno interesantno jeste da već za naredni domaći meč protiv Panatinaikosa u svojoj dvorani, Bajern oslobađa prodaju ulaznica.

Ali, nema sumnje da će navijači Crvene zvezde ipak nekako naći način da se pojave u većem broju unutar ove dvorane.

Ono što je takođe zabrinjavajuća okolnost za Crvenu zvezdu jeste da Miloš Teodosić nije dovoljno spreman. Miloš Teodosić i dalje je na terapijama zbog povrede zgloba i verovatno neće biti na raspolaganju grčkom strategu za meč u Minhenu. On ima poteškoća sa zglobom još od poslednjeg derbija u AdmiralBet ABA ligi, uspeo je da prevaziđe bolove za finale Kupa Radivoja Koraća, da nastupi i osvoji trofej, ali rana još nije zacelila. Ne bi trebalo posebno isticati koliko je Miloš od esencijalne važnosti za crveno-bele.

Pritom, Bajern je igrao utakmicu Bundeslige u sredu sa Gotingenom. Da ne pričamo onda o tome ko će svežiji u meč.

Za petak imamo još nekoliko sjajnih parova. Program otvaraju Fenerbahče i Baskonija i tu bismo mogli da vidimo jedan neizvestan meč koji u poslednje vreme donosi dosta poena. Baskonija je slavila u poslednje dve sezone protiv Fenera, pa je motivacija za Šarasov tim izuzetno velika. Sastaju se Barsa i Monako i tu bismo mogli da vidimo mali broj poena. Žalgiris bi mogao da bude težak izazov za Olimpijakos, dok bi Asvel mogao da namuči Armani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke