Zvezda u šampionskom ritmu, Podgoričani ne znaju šta ih je snašlo!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.05.2023.
21:11
Izvor: Sportske.net

Mnogo lakše nego što se očekivalo Zvezda povela u polufinalnoj seriji plej-ofa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde stigli su na prag plasmana u finale plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Oni su večeras na startu polufinalne serije deklasirali podgoričku Budućnost u beogradskom ''Pioniru'' rezultatom 93:55.

Prema podacima na sajtu AdmiralBet ABA lige, utakmici je prisustvovalo 7879 gledalaca, koji su mogli da uživaju u izvanrednoj igri Crvene zvezde, a pogotovo u pravoj košarkaškoj magiji Zvezdinog plejmejkera Fakunda Kampaca.

Budućnost je samo u prvih 4-5 minuta bila ravnopravan rival, pre svega zahvaljujući Edinu Atiću koji je imao nekoliko odličnih prodora, a kada je Kampaco asistirao Laziću za tri poena i Zvezda povela sa 15:11, to je bio početak furiozne igre crveno-belih.

Pogađali su zatim i Luka Mitrović, pa Filip Petrušev i Zvezda je ekspresno stigla do 24:11. Atić je svojom prvom trojkom uspeo samo nakratko da prekine Zvezdinu seriju, ali do kraja prve deonice Zvezda stiže i do 14 poena prednosti posle trojke Bena Bentila za 30:16.

Svojom agresivnošću u odbrani, Zvezda je potpuno poremetila napadačku koncepciju trenera Budućnosti Petra Mijovića koji ni tajm-autima, ni izmenama nije uspevao da zaustavi Zvezdine najveće adute. 

Drugu četvrtinu je obeležilo i fantastično zakucavanje Luka Mitrovića, ali i neverovatnih par minuta koje je Fakundo Kampaco odigrao u finišu tog dela igre. Posle jedne pogođene trojke se dva puta požrtvovano bacao za loptu i osvajao je u odbrani, pa asistirao Dobriću koji nije uspeo da ta fantastična dodavanja pretvori u nove pogotke za tri poena.

U svakom slučaju, Zvezda je na poluvreme odnela ubedljivu prednost, bilo je 51:33 posle prvih 20 minuta igre, ali ni desetak minuta pauze nije pomoglo ekipi Budućnosti da spreči svoj debakl večeras.

I drugo poluvreme je proteklo u Zvezdinoj dominaciji, Luka Mitrović je dominirao pod košem, a za nove neverovatne koševe u ovom delu igre se pobrinuo i Nemanja Nedović koji je pogodio trojku ''sa jedne noge''.


Prednost crveno-belih je nastavila da se uvećava, ubrzo je premašila i 30 poena razlike, a na četiri minuta pre kraja Dobrićevim poenima Zvezda stiže i do ''pus 38'' - 83:45. Da to ne buzde najubedljivija prednost, potrudio se Filip Petrušev, koji je u samom finišu pogodio za 93:53.

Gosti su jedva čekali da se ovaj njihov košmar završi, a da sve bude još lošije za njih uoči revanša u Podgorici, na povrede su se u trećoj četvrtini požalili Tre Bel-Hejns i Marko Jagodić-Kuridža.

Na kraju, Filip Petrušev najefikasniji sa 17, Ben Bentil 13 poena u Zvezdi, Kampaco 11 poena i 6 asistencija, Mitrović 11 poena i 10 skokova. Kod gostiju Grin 12, Atić devet poena i pet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke