Zvezda u vrhu Evrolige po poseti, ali nije kao pre!

Autor: Nemanja Janošev
petak 15.04.2022.
10:04
Izvor: Sportske.net

Solidna brojka.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda nalazi se u samom vrhu Evrolige po ostvarnoj poseti u regularnom delu sezone.

Iako je bilo vidljivo da tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" nisu na svakoj od 18 utakmica bile ispunjene do poslednjeg mesta, navijači Crvene zvezde su kada se sve sabere i oduzme - odgovorili. Tako klub zauzima peto mesto u Evroligi po ukupnoj poseti sa 96.884 navijača koji su pogledali elitne mečeve svog tima ove sezone. 

To nije iznenađenje imajući u vidu da se klub godinama unazad visoko kotira po poseti, međutim, u odnosu na pretprošlu sezonu, s obzirom na to da je prošla protekla u kovid restrikcijama, Crvena zvezda je ugostila čak 176.163 navijača i bila treći najgledaniji tim u Evroligi. Prosečno, 5382 pristalice bile su u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kada je u pitanju aktuelna sezona, ispred kluba sa Malog Kalemegdana nalaze se Baskonija, Žalgiris, Makabi i Anadolu Efes koji je imao ukupnu podršku od 178.536 gledalaca.  Iza su ostali Real, Barselona i drugi...

Takođe, mora se uzeti u obzir i to da su u brojnim zemljama postojale kovid restrikcije i ove sezone, te hale dugo nisu mogle da primaju puni kapacitet.

Evroliga sada ulazi u svoju završnicu i plej-of je na vidiku. Mečevi startuju naredne sedmice, a vi pogledajte kompletnu ponudu na AdmiralBet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke