Zvezda ubijala PAO, pa ga vraćala u život - Penali koštali ležerne crveno-bele u Atini, Nedović nemilosrdan

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.02.2022.
21:52
Izvor: Sportske.net

Ponovo će imati za čim da žali ekipa Dejana Radonjića.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Panatinaikosa u "OAKA areni" sa 79:73 (17:23, 25:18, 17:18, 20:14)  u duelu 27. runde Evrolige.

Crveno-beli su odigrali duel pun uspona i padova, ne lep na oko, što se može reći i za njihovog protivnika. Bilo je mnogo promašaja i grešaka u "OAKA areni" koja nije dočekala mnogo navijača, te je i atmosfera, pored kvaliteta, išla u prilog gostima, ali oni to nisu iskoristili.

Crvena zvezda je trojkom Ostina Holinsa otvorila duel, što je bio pozitivan pokazatelj za gostujući tim u pogledu njihovog šuta spolja koji je u usponu u poslednje vreme. Kroz nekoliko minuta, isti igra, slična pozicija – pogodak. Zvezda je odlično gradila akcije za centarsku poziciju, pa je tako Mitrović u prvoj deonici već imao osam poena pod košem. Glavna pretnja se svakako ogledala u Nemanji Nedoviću i za njega nije bilo mnogo recepta u prvom poluvremenu. 

Iako je Zvezda otpočela drugi kvartal sa devet poena viška u džepu, ubrzo su izgubili dobar momentum i Panatainaikos je to lako stigao. No, odavao se utisak kao da grčki tim nije dovoljno čvrst u ovoj utakmici i da je šansa Zvezde za lakim poenima uvek bila tu. Nedović je igrao odlično, pogodio i jednu ludu trojku sa logotipa postavivši 43:41 za kraj prvog poluvremena. Neuporedivo bolja napadačka partija Panatinaikosa u odnosu na prvi meč kada su za 40 minuta ubacili čitavih 48 poena ili vrlo loša igra Crvene zvezde?

Mini-serijom Crvene zvezde, srpski šampion je brzo vratio vođstvo i stekao šest poena prednosti. U hajlajtse utakmice, ali i kola Evrolige definitivno će ući zakucavanje Ostina Holinsa koji još jednom potvrđuje da igra sa velikim samopouzdanjem u poslednje vreme. 

Zvezda je ponovo zaigrala inteligentno, strpljivo i prednost je rasla do novih, maksimalnih, devet poena razlike. Tada Radonjićev tim nije mogao da realizuje stečenu šansu za lake poene i poveća prednost, a PAO je to okrenuo na svoju vodenicu i ponovo poveo! Nedović nije smeo da ostaje sam, a ostajao je i jedan je od glavnih „krivaca“ novog povratka Panatinaikosa to ne prašta. Rezultatska klackalica se nastavila i bilo je izvesno da će meč odlučiti jedna lopta. Oba tima su grešila u većoj količini, Zvezda je bila bleda sa linije penala i na taj način omogućavali su Panatianaikosu da se vraća u život.

U samu završnicu se ušlo neizvesno. Crvena zvezda je imala nekoliko bitnih ofanzivnih skokova, ali je realizacija sa penala bila mizerna u brojnim momentima. Neretko su promašivali oba Radonjićevi izabranici i na taj način su približili Panatinaikos pobedi. Šut sa linije slobodnih bacanja bio je 64 odsto (16/25).

Zvezdu su predvodili Eron Vajt sa 14 i Ostin Holins sa 13 poena. Najefikasniji igrač utakmice bio je Nemanja Nedović sa 23 poena od čega su četiri bile trojke. Imao je i pet asistencija. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke