Zvezda umalo prokockala ''plus 15'', ali ništa od ''brejka'' Podgoričana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.05.2021.
20:31
Izvor: Sportske.net

Izostanak Korija Voldena nije pomogao Podgoričanima, Zvezda vodi 1:0 u finalu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Finalna serija plej-ofa ABA lige počela je večeras pobedom Crvene zvezde nad ekipom Budućnosti u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić''.

Iako oslabljeni neigranjem beka Korija Voldena, kao i Marka Jagodić-Kuridže koji nije ulazio u igru, crveno-beli su uspeli da trijumfuju rezultatom 82:78 i tako steknu početnu prednost u ovoj seriji.

Sam početak meča pripao je Zvezdi, koja je povela sa 11:4, sa Davidovcem i Lojdom u glavnim ulogama, a ta prednost je nešto kasnije uvećana i na devet poena razlike posle trojke Ognjena Dobrića - 18:9.

Tada je usledio prvi ozbiljniji odgovor gostiju iz Podgorice, koji su do kraja prve četvrtine dozvolili Zvezdi da dođe do samo još dva poena, a na drugoj strani uspeli su da preko Nikolića, Ivanovića i Popovića stignu do izjednačenja na 20:20.

Početkom druge četvrtine, Luka Mitrović je svojim poenima doneo prvo vođstvo Budunosti na ovoj utakmici, ali Zvezda se brzo konsolidovala i serijom 6:0 vratila prednost.

Ta razlika je uglavnom ostala na snazi do kraja prvog poluvremena, Zvezdi je najviše problema pravio Vili Rid, ali su crveno-beli uspeli da zaustave Nikolu Ivanovića, posle čije greške Branko Lazić pogađa uz zvuk sirene za 44:38 na kraju druge četvrtine.

Treći kvartal počeo je nervozno na obe strane, Danilo Nikolić je grešio kod gostiju, na drugoj strani tri promašaja Lojda, a iz minuta u minut Budućnost je uspevala da smanji razliku, a onda preko Dela Valea ponovo povede, sa 52:51.

Bilo je nešto kasnije i 54:53 za Budućnost, ali onda kreće nova Zvezdina furuiozna serija, ovoga puta sa Dobrićem i Nokom u glavnim ulogama i u poslednjih deset minuta crveno-beli su ušli rezultatom 63:55 u svoju korist.

Zvezda je sve bolje igrala u odbrani, odličnu ulogu u tom segmentu odigrao je i centar Ognjen Kuzmić, koji je imao dvocifren broj skokova, a kada su se ponovo raspucali Dobrić i Lojd, prednost domaćih je postala i dvocifrena - 70:55!

Izgledalo je tada da Zvezda, nešto poput majstorice sa Igokeom, ide ka ubedljiovoj pobedi, ali se gosti iz Podgorice nisu predavali i na nešto više od tri minuta pre kraja, poenima Ivanovića su smanjili na 76:70.

Zvezda ne koristi ni naredni napad, a Budućnost uzvraća preko Vilija Rida za 76:72.

Četiri do šest poena prednosti Zvezda je održavala narednih par minuta, ali na 28 sekundi pre kraja, Petar Popović posle kontre smanjuje na 80:78.

Ipak, posle tajm-auta, Lojd pogađa sa penala, a na drugoj strani Zvezda odlična u odbrani i slavlje crveno-belih je moglo da počne.

Tandem Dobrić-Lojd bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa po 23 poena, Davidovac je upisao 12, a Ognjen Kuzmić se istakao sa 11 skokova, uz pet postignutih poena.

Kod gostiju odličan Vili Rid sa 26 poena i 10 skokova, Niokola Ivanović je upisao 16 poena, uz 10 asistencija.

Drugi meč finalne serije se igra već za dva dana, ponovo u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke