Zvezda vs Partizan - Šta kaže statistika?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.04.2015.
22:15
Izvor: Sportske.net

Manje od 48 sati ostalo je do početka prve polufinalne utakmice plej-ofa regionalne ABA lige između Crvene zvezde Telekom i Partizana NIS. Svesni činjenice da je statistika "kao bikini" ipak se osvrćemo na najvažnije parametre dva kluba koje su zabeležili

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sigurni smo da vam je izraz "bikini statistika" dobro poznat ali nije na odmet da još jednom objasnimo. U sportu se neretko dešava da brojke govore mnogo a da na kraju ne otkriju ništa.

Prethodnih dana imali ste prilike da se kroz odabrane momente podsetite kako su Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS stigli do plasmana u plej-ofa, a dva dana pre prve polufinalne utakmice predstavljamo vam odnos najvažnijih statističkih parametara koje su dva kluba beležili tokom ligaškog dela šampionata.

Kada pogledate naporedni odnos ukupnih i prosečnih statističkih parametara videćete da bi Crvenu zvezdu Telekom olako trebalo proglasiti velikim favoritom.

Partizan NIS u odnosu na Crvenu zvezdu Telekom ima bolji učinak kada su u pitanju skok u napadu i broj izgubljenih lopti, dok kod svih ostalih statističkih parametara crveno-beli dominiraju u većoj ili manjoj meri.

Najveći jaz primećuje se kod broja ostvarenih asistencija i ukradenih lopti gde je Zvezda u značajnoj prednosti. Nešto manja razlika primećuje se kod ukupnog broja skokova i ostvarenih blokada ali i kod procenata u šutu gde je prednost ponovo na strani ekipe Dejana Radonjića.

Sve brojke koje ćete i sami moći da pogledate svakako su dobro prostudirane od strane stručnih štabova Crvene zvezde Telekom i Partizana NIS koji su u proteklom periodu radili na pripremi predstojećih utakmica.

Prva u nizu biće odigrana 14. aprila od 21 čas kada će Crvena zvezda Telekom imati prednost domaćeg terena. Plasman u finale obezbediće ekipa koja prva stigne do tri pobede u seriji.

Zvezda Partizan

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke