Zvezda zadržava jednog stranca, trojica idu, šta je sa Teom i Trejom?!

Autor: Mladen Heleta
utorak 21.05.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Ekipa za Evroligu već počinje da se formira...

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde su pre dva dana osvoji AdmiralBet ABA ligu, pošto su u finalnoj seriji "počistili" Partizan sa 3:0 u pobedama.

Pred crveno-belima su sada borbe za odbranu naslova šampiona Srbije, ali već sada se razmišlja i radi na formiranju tima koji bi sledeće sezone trebalo da igra u Evroligi kao aktuelni prvak regionalnog prvenstva.

OVDE smo već pisali o tome kakav je status igrača iz postojećeg sastava i ko bi mogao da ostane, a ko da ode, a danas nam iz Italije stižu neke nove informacije.

Naime, italijanski košarkaški insajder Andrea Kalconi objavio je da je Litvanac Rokas Geidraitis dobio ponudu da i sledeće sezone nosi dres Zvezde.

Isti izvor javlja da će čak četiri igrača otići iz Crvene zvezde. 

Osim Nikole Topića, koji će biti visoko kotiran na NBA draftu, ekipu bi trebalo da napuste još Fredi Gilespi, Džavonte Smart i Majk Tobi, što je i očekivana odluka s obzirom na njihov učinak u sezoni.

Kalconi dodaje da trenutno nije poznata situacija oko Miloša Teodosića i Treja Tompkinsa i da ostaje da se vidi šta će biti sa njima dvojicom.

Geidraitis je u AdmiralBet ABA ligi prosečno beležio 9,5 poena u ligaškom delu sezone i 9,8 u plej-ofu, dok je u Evroligi imao 10 poena, uz 3,8 skokova. U finalnoj seriji protiv Partizana se istakao sjajnom igrom u odbrani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke