Zvezdaše ponovo drma košarkaško "ludilo" - Ivanović na dva koraka od istorije!

Autor: Lazar Nikolić
petak 09.12.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Nije ni mesec dana na klupi crveno-belih.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trojka Nemanje Nedovića u poslednjoj sekundi donela je pobedu Crvenoj zvezdi u prvom, istorijskom večitom derbiju u Evroligi. Crveno-beli su u prepunoj "Areni" savladali domaćina Partizan sa 76:73 u 12. kolu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Ekipa koju sa klupe predvodi Duško Ivanović tako je vezala petu evroligašku pobedu, a iskusni stručnjak još uvek nije spojio ni mesec dana kao trener crveno-belih. Zvezda je od skora 1-6, došla do 6-6 i uključila se u borbu za TOP 8.

Za vreme Ivanovićevog kratkog mandata u Zvezdi šampion Srbije i AdmiralBet ABA lige redom je u Evroligi savladao Asvel kod kuće, Albu u gostima, Makabi i Virtus u "Pioniru" i sinoć u prepunoj "Areni" večitog rivala.

Sada navijače Crvene zvezde sve podseća na sezonu 2016/17. i istorijski niz od sedam uzastopnih trijumfa u Evroligi pod vođstvom Dejana Radonjića. 

Tada su pred Zvezdom tokom decembra i januara padali Real, CSKA, Žalgiris, Fenerbahče, Makabi, Baskonija i Panatinaikos.

Sada crveno-belim nedostaju još dve pobede da izjednače ovaj rekord i ponovo istoriju. A imaće sjajnu priliku za to naredne nedelje kada je na programu duplo evroligaško kolo u kojem će ekipa Duška Ivanovića u utorak dočekati Žalgiris, a dva dana kasnije u Beograd dolazi Olimpija iz Milana.

Zvezdaši na talasu euforije sanjaju i evropsku titulu, AdmiralBet nudi kvotu 60 da će se to i dogoditi naredne godine u Kaunasu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke