Zvezde naklonjene Panatinaikosu, 1:1 i povreda najboljeg!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 08.06.2023.
22:14
Izvor: Sportske.net

PAO izjednačio, trojka Ponitke presudila. Završena crna serija od 14 uzastopnih poraza u derbijima za PAO.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Veliko interesovanje vlada za finalnu seriju grčkog šampionata, Olimpijakos je pred večerašnji duel vodio sa 1:0, a meč u OAKA areni posmatrao je i Janis Adetokumbo, jedan od najboljih NBA košarkaša u ovom trenutku. 

I navijački neredi nisu izostali, pa su košarkaši Olimpijakosa gađani jogurtom pred početak meča. 

Na kraju, izjednačenje u seriji, sada je 1:1, Panatinaikos je odbranio domaći teren i slavio protiv večitog rivala sa 67:65.

Svašta se dešavalo večeras, Olimpijakos je bio oslabljen neigranjem Slukasa, a domaći su na krilima navijača stigli do 11 poena viška vrlo rano (15:4), a kada su se gosti vratili na samo -4, usledila je serija od 8:0 za kraj prve deonice. 

Igralo se u serijama, pa neizvesnost nije izostala niti jednog trenutka. Olimpijakos se izdvojio na 7 poena viška početkom treće deonice, ali ih je poremetilo isključenje Vokapa koji je do tada bio najbolji igrač "crvenih", pa je Barcokas morao da improvizuje sa plejmejkerom, imajući u vidu izostanak i Slukasa. 

Povreda Saše Vezenkova je bila još jedan znak da su zvezde večeras naklonjene Panatinaikosu, izneli su ga sa terena, jasno je svima bilo da se više neće vraćati na parket, ali je Olimpijakos nekim čudom držao prednost. 

Ipak, posle ukradene lopte Grigonisa, Papajanis pogađa za 62:60 na ulasku u poslednja tri minuta igre. Ponitku nije služio šut u bitnim trenucima, a na drugoj strani fenomenalni Papanikolau je radio sve, od skokova, preko poena, onda i trojka za prednost 64:65 na ulasku u poslednji minut!

No, Ponitka konačno probija led u završnici, na 17 sekundi do kraja pogađa trojku za 2 poena viška, Mekisik nije uspeo da ubaci trojku za pobedu, pa je sada 1:1 u seriji. 

Kod pobednika Ponitka i Li po 12 poena, Grigonis i Gudaitis su imali po 8. Papanikolau kod gostiju 15, Vokap 14, ali je prerano završio meč. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke