Zvezdini snovi o plej-inu se raspršuju, Džejmsovo veče upotpunjeno

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 07.03.2024.
21:02
Izvor: Sportske.net

Može se reći da je stavljena tačka na Zvezdine snove o plej-inu.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka rezultatom 98:80 u dvorani "Gaston Medeljin" u okviru 28. kola Evrolige.

Nekonzistentnost, kraća rotacija, greške, ali i nedostatak kvaliteta u odnosu na rivala... Ukratko se tako može opisati meč u kneževini iz perspektive Crvene zvezde. Bili su vrlo blizu tome da učine ovaj meč napetijim kada us tokom trećeg kvartala bili u egalu sa rivalom, ali nisu prelomili i brzo su kažnjeni za neiskorišćenu priliku. Zvezda je upisala 18. poraz, dok je Monako zabeležio 18. pobedu.

Pomalo iznenađujuće, budući da ne praktikuje prečesto da na taj način kreće utakmicu, Janis Sferopulos odlučio je da od starta na parketu bude Branko Lazić i da motri na Majka Džejmsa.

Odličan start utakmice od strane Crvene zvezde, organizovan, uz sjajne piruete Luke Mitrovića koji je ubacio osam od prvih 11 poena svoje ekipe. Brzo se igralo, Monako je pratio Zvezdu u sličnom ritmu, s tim da su poeni ekipe Saše Obradovića bili raspoređeniji.

Sve oči bile su uprte naravno u Majka Džejmsa koji nije imao zavidne procente na startu duela. Štaviše, osim jednog poena, uz faul i onih sa linije slobodnih baacnja, do izlaska iz igre dva i po minuta pre kraja prve deonice – nije ništa pogodio. Pritom je osetio i bol u desnom zglobu.

Tu negde je Monako ušao u seriju od 12:0, napad Zvezde je potpuno stao i domaćin je imao „+8“ posle prvih 10 minuta meča.

Imao je tim Janisa Sferopulosa odgovor  posle malog odmora. Jago se konačno uključio u meč i pomogao Luki Mitroviću, bitne poene zabeležio je i Adam Hanga, pa smo videli povratak crveno-belih u egal. No, Majk Džejms je ušao u element. Pogodio određene step-bekove i floutere, pritom oborio rekord Vasilisa Spanulisa svojim 13. poenom na utakmici. Na taj način je došao do 4457 poena čime je duel prekinut kako bi se odalo priznanje američkom plejmejkeru.

Pošto je on nastavljen nakon 16. minuta, Monako je nastavio da igra bolje i koristi Zvezdine amplitude u ofanzivi i defanzivi za 46:38 posle prvog poluvremena.

Trojkom Rokasa Gedraitisa, zatim poenima Luke Mitrovića, Jaga i Bolomboja, Zvezda je serijom 2:9 započela drugih 20 minuta i potom došla nadomak vođstva. No, gosti nisu uspeli da iskoriste svoje šanse, a bilo ih je, pritom je to dodatno poremetio Jagov nepotreban nesportski faul. Ono što je nedostajalo Crvenoj zvezdi svakako je prisutnost Nemanje Nedovića na ovom duelu. Ništa dobro na parketu do 26. minuta igre nije doneo bek Zvezde, da bi potom usledili njegovi karakteristični poeni sa poludistance. Međutim, to nije donelo kontinuirano bolju igru gostujućeg sastava u čijim redovima je bilo još neraspoloženih igrača. Konkretno, to je bio i Majk Tobi. Svaki put kada je Janis Sferopulos pravio rotacije, Zvezda je ušla u kontraritam.

I taj period igre, pred kraj treće četvrtine i definitivno je koštao Crvenu zvezdu poraza. Monako je sve koristio, Eli Okobo je briljirao, Donta Hol takođe, dok Majk Džejms posle oborenog rekorda nije ubacio nijedan poen sve do četiri i po minuta pred kraj susreta. To im nije smetalo da održavaju petnaestak poena viška i mirno dođu do trijumfa.

Crvenu zvezdu je predvodio Luka Mitrović sa 18 poena i 10 skokova, Jago dos Santos je pripomogao sa 16. Majk Džejms je meč na kraju završio sa 20 poena, 14 je imao Eli Okobo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke