Zvezdi "otkucava" sat - Spremaju se bombe na Malom Kalemegdanu, koja će eksplodirati?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.12.2021.
12:35
Izvor: Sportske.net

Ostavljena je mogućnost za dva centra iz Evrolige.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda je u potrazi za centrom i u toku današnjeg dana pokušaće da reše to pitanje, nezvanično saznaju "Sportske.net".

Ugovor Maika Cirbesa ističe kroz nekoliko dana i neizvesno je da li će biti potpisan nastavak saradnje. Cirbes u ovom trenutku igra u zapaženoj formi, bori se za ostanak, ali to će zavisiti od epiloga današnjeg dana. Naime, danas u 18 sati ističe rok za registraciju košarkaša između evroligaških klubova. Crvena zvezda pregovara sa upravo dva igrača iz elite i obojica su klijenti najpoznatijeg košarkaškog menadžera u Evropi - Miška Ražnatovića.

Naime, kako "Sportske.net" nezvanično saznaju, Crvena zvezda je kontaktirala bivšeg centra Lendrija Noka, koji je prošle godine proglašen za MVP-a finala AdmiralBet ABA lige. Pre oko mesec dana je bio na izlaznim vratima Baskonije, pa je zaigrao u dobrom ritmu, da je sada čitava priča opet aktuelizovana. Ipak, kako nezvanično saznajemo, male su šanse da će on biti taj koji će prvi proći kroz cilj, ali one postoje.

Druga opcija je bombastična. Reč je o Filipu Petruševu, još jednom nakorisnijem igraču iz prošle sezone ABA lige, s tim da je on obuhvatio čitavu kampanju. Žario je i palio Jadranom u dresu Mege, da bi posle drafta otišao u Anadolu Efes gde nema zavidnu minutažu u ovom trenutku. Njemu je neophodno evroligaško iskustvo na većoj razini nego li trenutno, ali tu dolazimo do ambicija.

Sezona Crvene zvezde u Evroligi je pod velikim znakom pitanja. Poraz od Efesa je snizio euforiju i samo velika serija pobeda omogućila bi timu Dejana Radonjića borbu za Top8 fazu. Uz Petruševa išli bi i mnogo veći izdaci u odnosu na Maika Cirbesa koji bi dostojno mogao da obavlja posao u AdmiralBet ABA ligi i zajedno sa Ognjenom Kuzmićem pomogne ekipi da odbrane titulu regionalnog šampiona. Klub radi na ovom angažmanu, ali su ograničeni vremenom.

Treći izbor je Alan Vilijams iz Lokomotive Kubanj o kojem smo juče pisali. Vremena je sve manje, u 18 sati se zavesa spušta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke