Zvezdi stigla još jedna sjajna vest, Budućnost ispustila prvo mesto!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.04.2021.
19:01
Izvor: Sportske.net

Barani učinili veliku uslugu Zvezdi.

Dragana StjepanovicStarsportphoto ©
Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Za razliku od Ljubljane, gde su košarkaši Crvene zvezde lakše nego što se očekivalo izašli na kraj sa Cedevita Olimpijom i slavili sa 89:72, u Baru je crnogorski derbi bio mnogo zanimljiviji.

Mornar je dočekao ekipu Budućnosti u utakmici koja je bila i jednima i drugima od izuzetne važnosti, Baranima za plasman u plej-of, Podgoričanima za prvo mesto, a na kraju pobedu je ostvarila ekipa Mornara rezultatom 100:92.

Ovom pobedom, Barani ne samo što su zadržali šanse za plej-of, nego su učinili i veliku uslugu Crvenoj zvezdi, koja sada ima otvoren put ka prvom mestu pred plej-of.

Posle prve četvrtine nije izgledalo da ćemo imati ovakav rasplet, pošto je favorizovana ekipa Budućnosti u tih deset minuta stekla jedanaest poena prednosti i povela sa 31:20, predvođena raspoloženim Edžamom.

Međutim, u drugom kvartalu Barani su se toliko raspucali da ekipa Dejana Milojevića nije znala šta ju je snašlo. Sipali su Pulen, Nidam i drugovi sa svih strana i samo u drugoj četvrtini postigli čak 37 poena!

Uspeli su tada domaći da preokrenu rezultat u svoju korist i u tom stilu su nastavili i u drugom poluvremenu. Njihova prednost je dostigla i 17 poena razlike početkom poslednjeg kvartala, bilo je tada 92:75, a najviše što je Budućnost uspela do kraja jeste prilazak na 96:90 posle trojke Dela Valea.

Nidam sa 20 i Pulen sa 17 poena predvodili su domaće do pobede, a kod gostiju najefikasniji Edžam sa 17 i Rid sa 15 poena.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke